Edukativna predstava Eko patrola u riječkim vrtićima

Predstava će gostovati u svim predškolskim ustanovama Grada Rijeke, kao i u riječkim vrtićima drugih osnivača

Predstava Eko patrola Udruge Mali grad održat će se u riječkom Dječjem vrtiću Drenova (Ul. Stanka Frankovića 7/a) u srijedu 20. studenog s početkom u 9.30 sati.

Predstava Eko patrola Udruge Mali grad namijenjena je djeci predškolskog uzrasta i na njima prihvatljiv način govori o važnosti odvajanja otpada, zdravog načina života te čuvanja prirode i okoliša. Ova interaktivna predstava će do kraja mjeseca studenog 2019. biti izvedena 40 puta i gostovat će u svim predškolskim ustanovama Grada Rijeke, kao i u riječkim vrtićima drugih osnivača.

Predstavi u Dječjem vrtiću Drenova će prisustvovati i predstavnici Komunalnog društva Čistoća d.o.o. i  Grada Rijeke kao nositelja projekta.

Predstava Eko patrola nastala je kao dio projekta Grada Rijeke „Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Cilj projekta je potaknuti usvajanje pozitivni ekoloških navika već od najranije dobi te informirati i educirati građane o važnosti promjene navika u procesu gospodarenja otpadom, odnosno, jačati svijesti o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom.

Potreba da se otpadom gospodari na održiv način sve je važnija jer, porastom broja stanovnika i kvalitete života, raste i količina otpada koju stvaramo. Zbog toga je u projektu poseban naglasak stavljen na edukaciju o sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju te na ponovnu uporabu predmeta s ciljem smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Još jedna potvrda zabluda o recikliranju jednokratne plastike

Nova istraga koju su zajedno proveli National Public Radio (NPR) i istraživački program PBS-a Frontline otkriva kako su čelnici naftnih kompanija desetljećima ulagali milijune američkih dolara kako bi javnost dovodili u zabludu o recikliranju plastike. I dok tako većina odgovornih građana vrijedno odvaja otpad u kućanstvima misleći da će se tako prikupljena plastika reciklirati, očito je da je sav taj trud godinama bio uzaludan.

O održivom gospodarenju otpadom na području grada Ivanca

U sklopu EU projekta o održivom gospodarenju otpadom koji Grad Ivanec provodi u suradnji s partnerima – Poslovnom zonom Ivanec i Projektnim uredom za EU fondove, Ivkomom d.d. i vanjskim suradnicima, Grad Ivanec je nadogradio i svoju internetsku stranicu. Na www.otpad.ivanec.hr građani mogu pronaći sve sadržaje i upute vezane uz tematiku pravilnog odlaganja i gospodarenja otpadom.

Pametno odloži - Bolji Karlovac složi

U Karlovcu je održana prva u nizu od 174 izobrazno-informativnih aktivnosti koje će se tijekom 2019. godine provoditi u okviru projekta „Pametno odloži - Bolji Karlovac složi“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER