Predavanje: Kako bicikl mijenja lice grada?

„Živimo li u gradu za ljude ili za automobile?“, pita se zagrebački student medicine Janko Večerina!

Sindikat biciklista poziva na predavanje „Kako bicikl mijenja lice grada?“ koje će u srijedu 2. listopada održati zagrebački student medicine Janko Večerina.

Janko Večerina je za studentski časopis Medicinar napisao članak „Kako bicikl mijenja lice grada?“, a u srijedu 2. listopada dolazi ga uživo prepričati u prostoru Sindikata biciklista (Ribnjak 3) u 19 sati

„Kada je riječ o nekim svakodnevnim aktivnostima, poput puta od doma do fakulteta, rijetko se zaustavljamo i razmislimo na koji ju način obavljamo, naviknuti na ovu gotovo automatiziranu radnju. Cilj je ovoga članka, medicinaru kao običnom građaninu koji svakodnevno obavlja ovu naizgled jednostavnu aktivnost, prikazati koliko velik utjecaj ona može imati na pojedinca i njegovu okolinu, a istovremeno kao medicinskom djelatniku stvoriti dojam o zdravstvenoj podlozi koju taj proces ima na zdravlje pojedinca, kao i čitave zajednice.“, ističe u uvodu članka Janko Večerina.

Poslije predavanja predviđeno je druženje uz diskusiju na navedenu temu.

 

 

VEZANE VIJESTI

Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti

Kako se promet planira u Švicarskoj? Zaostaje li Hrvatska za zapadnom Europom u planiranju održivog prometa? Znači li više biciklista i pješaka na ulicama i više nesreća? Odgovore na ta i ostala pitanja možete dobiti na stručnom skupu pod nazivom „Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti“.

Sigurnost nemotoriziranog prometa važna je tema u planiranju održive mobilnosti

Udruge ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i Sindikat biciklista te Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizirali su stručni skup pod nazivom „Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti“ na kojem su govorili planeri i donositelji odluka, kao i sami korisnici prometne infrastrukture.

Sindikat biciklista poziva na prosvjed

„Kako propisno voziti po nepropisnoj infrastrukturi?“ pitanje je kojim Udruga Sindikat biciklista poziva građane na prosvjed ove nedjelje 27. listopada u 15 sati s okupljanjem ispred Muzeja Mimara, i to zbog sustavnog zanemarivanja problematike biciklističkog prometa i katastrofalnog stanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu i Hrvatskoj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER