Želimo bolji javni prijevoz, a ne nove garaže u centru Zagreba!

Bernard Ivčić: „Nove javne garaže u užem centru grada dovele bi još više automobila u već ionako zagušene ulice. Zbog toga su Bandićevi planovi dodatan problem, a nikako ne rješenje”

U sjeni malverzacija s projektom „Zagrebački Manhattan“, aktualnim izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP-a), gradonačelnik Bandić pokušava, među ostalim, omogućiti izgradnju novih javnih garaža na području cijelog Donjeg Grada.

Na to su danas, povodom Europskog tjedna mobilnosti, uličnom akcijom pored zgrade HNK ukazali aktivisti i aktivistkinje Zelene akcije. „Zahtijevamo da u GUP-u ostane zona zabrane izgradnje novih javnih garaža na postojećem području koje obuhvaća Gornji grad i nešto manje od polovice Donjeg grada“, izjavio je Bernard Ivčić iz Zelene akcije.

Ova zona je u zagrebački GUP uvrštena još 2003. godine „radi ograničenja motornog prometa u središtu grada“, kako je to tada obrazloženo. Pod Bandićevim pritiskom, zona zabrane je ukinuta 2007. godine kako bi njegov prijatelj Tomislav Horvatinčić mogao izgraditi garažu u Varšavskoj ulici. Nakon kampanje Zelene akcije i Prava na grad, zona je vraćena u GUP. Sada, postojećim izmjenama GUP-a, Gradonačelnik želi ovu zonu ukinuti na području cijelog Donjeg grada. Već je otvoreno najavljivao garažu pored HNK, iako samo 250 metara dalje postoji bolja alternativa - srednjoškolsko igralište - koje bi se koristilo i za potrebe dječje bolnice u Klaićevoj i koje je  u prometnom smislu na puno povoljnijoj lokaciji od HNK. Potonja lokacija je u prostornim planovima već 15-ak godina, ali Bandić je kontinuirano ignorira.  

„Nove javne garaže u užem centru grada dovele bi još više automobila u već ionako zagušene ulice. Zbog toga su Bandićevi planovi dodatan problem, a nikako ne rješenje”, komentirao je Ivčić. U isto to vrijeme, ne postoji nikakav značajniji projekt razvoja javnog prijevoza, bolje integracije različitih vrsta javnog prijevoza ili izgradnje kvalitetne mreže biciklističkih staza. Bandić ne realizira nikakav prometni projekt koji bi napravio istinski pomak, kao alternativu korištenju automobila. „Dok ostrašćeno spominje nebodere na Hipodromu i najavljuje garažu pored HNK, vidljivo je potpuno odsustvo entuzijazma za bilo kakve mjere koje bi zaista unaprijedile kvalitetu zagrebačkog prometa. Cijena srednje velike podzemne garaže je oko 30 milijuna kuna, što je suludo uložiti u gradnju na pogrešnoj lokaciji“, dodao je Ivčić.  

  • Foto: Zelena akcija

Javne garaže potrebno je graditi na obodu gradskog središta pa je osim spomenutog srednjoškolskog igrališta, dobra lokacija npr. i Trg Stjepana Radića). Slično, potrebno je napraviti javna parkirališta ili garaže uz tramvajska okretišta i važnije stranice željezničkog prometa. Uz to, u javnom prigradskom prijevozu putnika nužno je uskladiti vozne redove različitih autobusnih prijevoznika i cijeli sustav kvalitetnije integrirati s gradsko-prigradskim željezničkim linijama, uz uređenje postojećih i izgradnju novih željezničkih stanica (npr. kod Savskog mosta).

„Održiva prometna rješenja Grad uglavnom spominje tijekom Europskog tjedna mobilnosti, dok ostatak godine radi upravo suprotno tj. orijentiran je primarno na promet automobila“, zaključio je Ivčić. Europski tjedan mobilnosti obilježava se svake godine od 16. do 22. rujna kako bi se ukazalo na potrebe razvoja alternativa korištenju automobila, poput javnog prijevoza, biciklističkog prometa te pješačenja.

Zelena akcija / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

E-mobilnost: u Beču predstavljen prvi električni fijaker

Ekološki prihvatljiva mobilnost jedan je od najvažnijih faktora u okviru zaštite klime. Grad Beč stoga ulaže u daljnji razvoj svog javnog prijevoza kao i u e-mobilnost. S tim ciljem gradsko energetsko poduzeće „Wien Energie“ svojim sugrađanima želi približiti prednosti i široku ponudu e-mobilnosti u njihovom gradu i potaknuti ih na diskusiju o toj temi.

Šaljite Gradu zahtjev za objavu Memoranduma za „Zagrebački Manhattan“!

Samo dvoje predstavnika Zelene akcije dobilo je danas dozvolu da u prostoru zagrebačke Gradske uprave izvrše uvid u „Memorandum o razumijevanju“ koji su u ožujku ove godine u Dubaiju potpisali gradonačelnik Milan Bandić i Mohamed Alabbar iz tvrtke Eagle Hills, ističe se u priopćenju Zelene akcije.

Bandićev GUP pada i na popravnom!

Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja traži obustavu procesa donošenja zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP).

„Bandićeva totalna rasprodaja pred fajrunt“

Zelena akcija, Pravo na grad i udruga Siget na današnjoj su konferenciji za medije, održanoj ispred zagrebačke Gradske skupštine, pozvali zastupnice i zastupnike da se na sjednici zakazanoj za srijedu 10. srpnja usprotive otimačini javnog prostora koja se priprema kroz Generalni urbanistički plan grada Zagreba (GUP Zagreb).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER