Sramota na istoku Splita

Stvara se nesnosan smrad, a uskoro počinje nova školska godina i tuda će prolaziti stotine školaraca

Fekalne vode već se mjesecima prelijevaju preko prometne ceste u istočnom dijelu Splita preko koje će uskoro prolaziti i učenici, javlja portal dalmacijadanas.hr.

Kako javlja portal dalmacijaanas.hr, riječ je o Korešnici i tamošnjoj Ulici hrvatskih velikana kojom će uskoro prolaziti i stotine učenika na svom putu do škole!

Posljednjih tjedana se redakciji ovog portala dostavlja velik fotografija izlijevanja fekalnih voda na nekim dijelovima obale i otoka, bilo da se radi o ispustima kućanstava ili o usidrenim plovilima koja koriste blagodati nekontrole i nesankcioniranja od strane nadležnih. No sada su na redakciju stigle fotografije prelijevanja fekalnih voda preko vrlo prometne ceste, ni manje ni više, nego na području grada Splita.

Točnije, radi se o Korešnici i tamošnjoj Ulici hrvatskih velikana, a prema dojavama čitatelja portala, na pola puta između centra Korešnice i škole u Pricviću, fekalne vode svakodnevno teku preko tamošnje prometnice. Stvara se nesnosan smrad, a uskoro počinje nova školska godina i tuda će prolaziti stotine školaraca.

„Vode se tu toliko često cijede, da se već vidi zelena boja uz cestu, očito su se počele stvarati i alge“, kazao je jedan čitatelj.

Neslužbeno se doznaje kako su o slučaju izviještene i nadležne službe Grada Splita, ali do sada nije bilo nikakve reakcije.

Dalmacija danas / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER