Večeras prvi brački ZERO WASTE koncert

Sva pića točena na šanku bit će razgradiva, što kroz grlo, što kroz ekološki prihvatljive čaše i posebne spremnike za otpad

Prvi brački ZERO WASTE koncert i 1. okupljanje mladih bračkih bendova održat će se večeras u 20.30 sati na Vlačici u Supetru u organizaciji kluba Mladi ZaNaS

Unutar udruge Za Naš Supetar osnovan je klub „Mladi ZaNaS“. Osnivanje kluba Mladih ZaNaS posljedica je velikog doprinosa mladih ljudi tokom lokalnog referenduma protiv proglašenja odlagališta otpada Kupinovica u Supetru bračkim odlagalištem. Ta prevažna tema za Supetrane aktivirala je mlade pa se uz primarni problem pričalo o mnogočemu, prvenstveno o problemima otočkog života mlađe populacije, o njihovim potrebama i željama.

Riječ po riječ, došlo se do osnivanja kluba Mladi ZaNaS koji će se baviti sadržajima interesantnim upravo toj generaciji, a kojeg u gradu Supetru skoro da i nema. Prvi potez kluba Mladi ZaNaS je organizacija događanja ZERO ZaNaS, prvi brački ZERO WASTE koncert i 1. okupljanje mladih bračkih bendova.

Koncert je uvod u Zero waste način života, moto pod kojim će održavati sva događanja u organizaciji Mladi ZaNaS. Radi se o pristupu koji podrazumijeva minimalnu količinu otpada, u što svakako spada i odluka o ne korištenju jednokratne plastike.

Zero Happy Hour ZaNaS znači da će sva pića točena na šanku biti razgradiva, što kroz grlo, što kroz ekološki prihvatljive čaše i posebne spremnike za otpad.

Recimo #nejednokratnojplastici na svim događanjima! A kako to bolje reći nego uz muziku.

Na koncertu nastupaju Cool kids, Music girls, Breakout Band, Juraj Poklepović, Marino Fistanić i Ante Žuvić – Žuva, dok sudački trio čine Mojmir Vladislavić, Mislava Dodig i Matko Žuljević. Voditelji su Boris Glušević i Flora Kliškić.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Beč se bori protiv nepotrebnog bacanja hrane

U austrijskoj metropoli svakog se dana spasi do četiri tone prehrambenih proizvoda zahvaljujući više od 200 tržnica, trgovina i industrijskih pogona za preradu hrane koji svoje viškove ne odbacuju, već ih doniraju neprofitnoj organizaciji „Wiener Tafel”.

Imate li pitanja u vezi gospodarenja otpadom na Braču?

Tijekom rujna i listopada 2019. godine u sklopu projekta „Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču“ održat će se osam tribina na kojima će građanke i građani moći riješiti sve nedoumice vezane za temu gospodarenja otpadom na otoku Braču.

Zero Waste Izazov – Zeleni Brač

Bračani se pozivaju da se pridruže Zero Waste pokretu i sudjeluju u jednomjesečnom izazovu reduciranja otpada koji se odvija u sklopu projekta „Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču“. Projekt zajednički provode Grad Supetar i sve općine na otoku Braču.

I Sutivan uveo plažne pepeljare!

U Turističkoj zajednici općine Sutivan odlučili su utjecati na rješavanje problema sve većeg broja opušaka na sutivanskim plažama i to izradom „plažnih“ pepeljara koje se mogu preuzeti u njihovom uredu, javlja Zeleni Brač.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER