Energetska obnova škola Krapinsko-zagorske županije

Osim ušteda toplinske energije za grijanje, produžit će se životni vijek zgrada i to uz veći komfor i manju potrošnju energije

Projekti uključuju nabavu radova, opreme i nadzora nad izvođenjem radova, izradu energetskih certifikata zgrada nakon obnove, tehničku pomoć za upravljanje i administraciju projektima te provedbu informativnih aktivnosti.

Projekti energetske obnove zgrada škola u Krapinsko-zagorskoj županiji prijavljeni su i odobren za sufinanciranje u sklopu Javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga za Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020., u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).

Riječ je o zgradama Srednje škole Bedekovčina, Srednje škole Konjščina, Osnovne škole Josipa Broza u Kumrovcu, Osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici te Osnovnoj školi Konjščina. Projekti uključuju nabavu radova, opreme i nadzora nad izvođenjem radova, izradu energetskog certifikata zgrade nakon obnove, tehničku pomoć za upravljanje i administraciju projektom te provedbu informativnih aktivnosti.

Radovima na energetskoj obnovi navedenih školskih zgrada povećat će se toplinska zaštita krovova iznad grijanog prostora, toplinska zaštita vanjskih zidova i stropova prema negrijanom prostoru, izvršit će se zamjena vanjske stolarije, ugraditi novi visokoučinkoviti sustavi grijanja ili poboljšati postojeći te će se unutarnja rasvjeta zamijeniti učinkovitijom, a uvest će se i sustav daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i sustav kontrolnih brojila energenata i vode.

Mjerama energetske učinkovitosti koje obuhvaćaju građevinske, strojarske i elektrotehničke, općenito će se utjecati na smanjenje potrošnje energije za grijanje te smanjenje emisija CO2 čime će se omogućiti kvalitetniji i ugodniji boravak svim djelatnicima i korisnicima. Osim ušteda toplinske energije za grijanje, produžit će se životni vijek zgrada i to uz veći komfor i manju potrošnju energije.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Slatka toplina bečkih Manner napolitanki

Poznato je da čokolada usrećuje, a ova tvornica jednostavno zrači srećom i zadovoljstvom svih svojih djelatnika koje smo tamo vidjeli i s njima pričali. Sa slatkim tajnama Mannera upoznala nas je i kroz tvornicu provela gospođa Karin Steinhart s kojom smo razgovarali o proizvodnji toplinske energije kojom se opskrbljuje čak 600 kućanstava u 16. i 17. bečkom okrugu.

Preko 10 milijuna kuna za pet projekata energetske učinkovitosti

U srijedu, 7. ožujka 2018. godine ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u Krapini je uručio Odluke o financiranju 5 projekata energetske obnove na području Krapinsko-zagorske županije, za koje je osigurano preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava kroz Poziv 4C14.

Planirano spaljivanje komunalnog otpada u Konjščini je štetno i nezakonito!

Okolišne udruge i građanske inicijative iz čitave Hrvatske okupljene u koaliciju ‘Zero Waste Hrvatska’ izražavaju podršku inicijativi Krizni eko stožer Konjščina koja okuplja građanke i građane koji se protive realizaciji procesa izgradnje štetne energane (spalionice) komunalnog otpada u Konjščini.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER