I Sutivan uveo plažne pepeljare!

Hvalevrijedan potez turističkih djelatnika u Sutivanu

U Turističkoj zajednici općine Sutivan odlučili su utjecati na rješavanje problema sve većeg broja opušaka na sutivanskim plažama i to izradom „plažnih“ pepeljara koje se mogu preuzeti u njihovom uredu, javlja Zeleni Brač.

„Najveći problem nam je bio što smo željeli biti eco friendly te smo vrlo teško uspjeli pronaći nekoga tko bi nam izašao u susret i po prihvatljivoj cijeni napravio kartonske (po našem dizajnu), a ne plastične pepeljare”, rekli su u TZO Sutivan.

  • Foto: Zeleni Brač

Izradom ovih kartonskih plažnih pepeljara, u turističkoj zajednici se nadaju kako će pozitivno utjecati na sve posjetitelje Sutivana, ali i domaće ljude, koji uživaju na prekrasnim sutivanskim plažama te time podržati nastojanja TZO Sutivan da na najbolji mogući način utječe na zaštitu okoliša i promoviranje Sutivana kao eco friendly destinacije.

  • Foto: Zeleni Brač

Plažne pepeljare mogu se preuzeti u uredu TZO Sutivan, a podijelit će se i po lokalnim ugostiteljskim objektima. Bravo Sutivan!

Ako još niste otišli na more i ne znate gdje biste proveli svoj godišnji odmor, kao ekološki osviješten/a građanin/ka odaberite i podržite destinaciju koja vodi brigu o zaštiti okoliša.

Zeleni Brač / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Imate li pitanja u vezi gospodarenja otpadom na Braču?

Tijekom rujna i listopada 2019. godine u sklopu projekta „Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču“ održat će se osam tribina na kojima će građanke i građani moći riješiti sve nedoumice vezane za temu gospodarenja otpadom na otoku Braču.

Zero Waste Izazov – Zeleni Brač

Bračani se pozivaju da se pridruže Zero Waste pokretu i sudjeluju u jednomjesečnom izazovu reduciranja otpada koji se odvija u sklopu projekta „Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču“. Projekt zajednički provode Grad Supetar i sve općine na otoku Braču.

Večeras prvi brački ZERO WASTE koncert

Prvi brački ZERO WASTE koncert i 1. okupljanje mladih bračkih bendova održat će se večeras u 20.30 sati na Vlačici u Supetru u organizaciji kluba Mladi ZaNaS

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER