I Sutivan uveo plažne pepeljare!

Hvalevrijedan potez turističkih djelatnika u Sutivanu

U Turističkoj zajednici općine Sutivan odlučili su utjecati na rješavanje problema sve većeg broja opušaka na sutivanskim plažama i to izradom „plažnih“ pepeljara koje se mogu preuzeti u njihovom uredu, javlja Zeleni Brač.

„Najveći problem nam je bio što smo željeli biti eco friendly te smo vrlo teško uspjeli pronaći nekoga tko bi nam izašao u susret i po prihvatljivoj cijeni napravio kartonske (po našem dizajnu), a ne plastične pepeljare”, rekli su u TZO Sutivan.

  • Foto: Zeleni Brač

Izradom ovih kartonskih plažnih pepeljara, u turističkoj zajednici se nadaju kako će pozitivno utjecati na sve posjetitelje Sutivana, ali i domaće ljude, koji uživaju na prekrasnim sutivanskim plažama te time podržati nastojanja TZO Sutivan da na najbolji mogući način utječe na zaštitu okoliša i promoviranje Sutivana kao eco friendly destinacije.

  • Foto: Zeleni Brač

Plažne pepeljare mogu se preuzeti u uredu TZO Sutivan, a podijelit će se i po lokalnim ugostiteljskim objektima. Bravo Sutivan!

Ako još niste otišli na more i ne znate gdje biste proveli svoj godišnji odmor, kao ekološki osviješten/a građanin/ka odaberite i podržite destinaciju koja vodi brigu o zaštiti okoliša.

Zeleni Brač / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zero Waste Izazov – Zeleni Brač

Bračani se pozivaju da se pridruže Zero Waste pokretu i sudjeluju u jednomjesečnom izazovu reduciranja otpada koji se odvija u sklopu projekta „Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču“. Projekt zajednički provode Grad Supetar i sve općine na otoku Braču.

Supetar ne želi primati smeće cijelog otoka Brača

Gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković oštro se usprotivila Odluci Ministarstva okoliša o zatvaranju deponija „Košer” i prihvaćanju otpada svih jedinica lokalne samouprave na otoku Braču na supetarski gradski deponij „Kupinovica”.

Supetar: Za uspjeh refereduma bilo je potrebno još samo 137 birača

Ranije ove godine gradonačelnica Ivana Marković oštro se usprotivila Odluci Ministarstva okoliša o zatvaranju deponija Košer i prihvaćanju otpada s cijelog otoka Brača na supetarskom deponiju Kupinovica, a Gradsko vijeće Grada Supetra donijelo je potom odluku o raspisivanju lokalnog referenduma.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER