Obuka o održivom gospodarenju otpadom održana u Osijeku

U organizaciji Udruge gradova i Grada Osijeka prošlog je tjedna organizirana obuka o održivom gospodarenju otpadom.

U organizaciji Udruge gradova i Grada Osijeka prošlog je tjedna organizirana obuka o održivom gospodarenju otpadom, javljaju iz Udruge gradova.

Osječkoj je obuci prisustvovalo pedesetak zainteresiranih sudionika iz Osijeka, Vukovara, Iloka, Belog Manastira, Belišća, Valpova, Županje, Vinkovaca, Našica, Slavonskog Broda, načelnici i pročelnici iz općina s područja Vukovarsko-srijemske i Osječke županije, potom predstavnici osječke tvrtke Unikom i drugih komunalnih poduzeća, predsjednici i vijećnici gradskih četvrti Grada Osijeka te gimnazijalci kojima su gospodarenje otpadom i čisti okoliš teme od interesa.

U uvodnom dijelu obuke, nakon što su predstavljeni ciljevi i svrha njezina organiziranja, predstavljeni su i pokazatelji osječke tvrtke Unikom koja prednjači u postizanju ciljeva definiranih hrvatskom i europskom regulativom. Stručni dio obuke održala je Sonja Polonijo, savjetnica za razvoj u poduzeću Eko-Murvica d.o.o., koja je uz prikaz normative, dala i pregled rješenja u pojedinim uspješnim gradovima i odgovarala na brojna pitanja sudionika.

Sljedeće obuke o održivom gospodarenju otpadom održat će se 6. prosinca u Hotelu Antunović u Zagrebu i 12. prosinca u Palači Herzer u Varaždinu.

udruga-gradova.hr / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

World Cleanup Day: Očistimo zajedno zelenu oazu u predgrađu Zagreba!

Budite dio globalne ekološke akcije „World Cleanup Day“, koja ističe moć običnih, „malih“ ljudi da zajedništvom postignu nevjerojatne stvari! Provedite dan u prirodi i u dobrom društvu pridonesite čišćem okolišu, a usput saznajte i nešto o pticama!

OBUKA – Održivo gospodarenje otpadom u Zagrebu

Udruga gradova nastavlja s organizacijom niza regionalnih obuka o održivom gospodarenju otpadom i najavljuje skoro održavanje obuke u Zagrebu, Solinu i Varaždinu.

Održivo gospodarenje otpadom u Kaštelima

Udruga gradova nastavlja s organizacijom niza regionalnih obuka o održivom gospodarenju otpadom i najavljuje skoro održavanje obuke u Kaštelima

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER