Certifikati Lika Quality dodijeljeni novim proizvođačima

Otvoreno je i novo prodajno mjesto s Lika Quality proizvodima te predstavljena zajednička ulaznica destinacije Lika za nacionalne parkove i parkove prirode

Više od 60 ljudi okupilo se u ponedjeljak na svečanosti treće dodjele certifikata Lika Quality u NP Plitvička jezera. Bio je to poseban događaj za mnoge ličke proizvođače iz sustava Lika Quality, a pogotovo za 26 novih i 12 proizvođača kojima je produženo trajanje certifikata.

Na svečanosti su okupili proizvođači mliječnih, mesnih i pekarskih proizvoda, meda, voća, povrća, voćnih prerađevina, pića, samoniklog bilja, suvenira i kozmetike. Preuzimanjem certifikata Lika Quality novi kvalitetni lički proizvodi ušli su u sustav brendiranja Like kao gastro-destinacije, čime im se otvara mogućnost nastupa na tržištu pod zajedničkim brendom. Donedavno je brendom Lika Quality bilo obuhvaćeno 98 proizvoda, a u posljednjem krugu certificiranja prijavili su se brojni novi proizvođači tako da je sada u sustavu ukupno 169 certificiranih proizvoda.

Podsjetimo, Lika Quality je dio projekta INTEGRA LIKA 2020 koji provode LAG Lika i Klaser Lika Destination, a njegov cilj je brendiranje i gospodarski razvoj destinacije Lika. Predsjednik LAG-a Lika Danijel Tušak na svečanosti se osvrnuo na početak provedbe projekta i predstavio ciljeve koji su do danas postignuti zajedničkim radom.

Osim dodjele novih certifikata, u NP Plitvička jezera svečano je otvoreno novo prodajno mjesto s Lika Quality proizvodima. Osim u NP Plitvička jezera, Lika Quality proizvodi mogu se kupiti i u privatnim hotelima, restoranima, trgovinama. Brendiranjem ličkih proizvoda, lički proizvodi konačno su dobili zasluženu poziciju u tržišnoj borbi s uvoznim industrijskim proizvodima. Osim toga, stvorena je prilika za dugoročni razvoj Like kao destinacije te oživljavanje usnule gospodarske scene u Lici.

Također, predstavljena je i zajednička ulaznica destinacije Lika koja će biti u prodaji do studenog, a po promotivnoj cijeni bit će dostupni ulazi u NP Plitvička jezera, NP Paklenicu, NP Sjeverni Velebit, PP Velebit (Uvala Zavratnica), PP Grabovaču, Baraćeve špilje i MC Nikola Tesla, što je još jedan korak stvaranju prepoznatljivosti Like kao jedinstvene turističke destinacije.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Genovi započela izgradnja prvog talijanskog podmorskog tunela

Radovi na prvom talijanskom podmorskom tunelu službeno su započeli u ponedjeljak 4. ožujka. Projekt izgradnje tunela od strateške je važnosti za Genovu i cijelu Italiju, a njime će se značajno poboljšati pristup jednoj od vodećih talijanskih luka za prijevoz robe i putnika.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER