Pravo uporabe znaka Lika Quality dobilo još 80 novih proizvoda

Lika se brendira kao gastro-destinacija i destinacija zaštićenih prirodnih područja

Zajedničkim aktivnostima ustanova koje upravljaju zaštićenim prirodnim područjima destinacija se brendira kao destinacija zaštićenih prirodnih područja, a putem brenda Lika Quality kao gastro-destinacija.

Dana 23. travnja Klaster Lika Destination raspisao je 3. Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje znaka „Lika Quality“ za proizvode. U ožujku 2018. godine tadašnjoj se skupini od 15 proizvođača pridružilo njih 22, a sustav Lika Quality je ukupno brojao 98 proizvoda. Sada je brendom Lika Quality obuhvaćeno već preko 170 proizvoda 62 proizvođača s ličkog područja koji su registrirani sukladno svim zakonskim i zdravstvenim propisima RH.

Lika je oduvijek poznata kao poljoprivredna regija, međutim u širim razmjerima lička hrana još uvijek nije dovoljno valorizirana. Tako se umrežavanjem proizvođača i njihovim umrežavanjem s ugostiteljskim objektima i suvenirnicama potiče lokalna proizvodnja, a Lika brendira kao gastro-destinacija i to proizvodima ličke kvalitete - „Lika Quality“.

Od jučer pravo uporabe tog znaka ima još 80 novih proizvoda, a Lika Quality sustav broji i dvije kategorije proizvoda više pa su dosadašnjim kategorijama (med, meso i mesne prerađevine, mlijeko i mliječni proizvodi, pekarski proizvodi, pića i napitci, povrće, samoniklo bilje, voće, voćne prerađevine i suveniri) dodane još dvije nove kategorije - kozmetika i žitarice. Lika Quality sustav postaje prepoznatljiv brend, proizvodi koji nose ovu oznaku sve su traženiji, a lokalni proizvođači prepoznali su priliku za plasman svojih proizvoda pod zajedničkim brendom ličke kvalitete.

Ovi se proizvodi zasad mogu kupiti na zajedničkom prodajnom mjestu u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a uskoro će biti dostupni i u suvenirnicama ostalih zaštićenih ličkih područja.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Certifikati Lika Quality dodijeljeni novim proizvođačima

Više od 60 ljudi okupilo se u ponedjeljak na svečanosti treće dodjele certifikata Lika Quality u NP Plitvička jezera. Bio je to poseban događaj za mnoge ličke proizvođače iz sustava Lika Quality, a pogotovo za 26 novih i 12 proizvođača kojima je produženo trajanje certifikata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER