Grad Sisak nastavlja s financiranjem obnove fasada

Uskoro započinje obnova pet zgrada u sklopu prošlogodišnjeg Javnog poziva za odabir zgrada za sufinanciranje sanacije i obnove pročelja zgrada

Grad Sisak je 2015. godine pokrenuo obnovu i revitalizaciju urbane jezgre grada Siska s ciljem učinkovitijeg iskorištavanja gradskih resursa te zaštite kulturne i povijesne baštine koja uključuje uređenje pročelja, odnosno izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova na održavanju pročelja građevina unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada.

Iste godine objavljen i prvi Javni poziv za sufinanciranje održavanja pročelja temeljem kojeg Grad Sisak financira izradu projektne dokumentacije pročelja i nadzor nad izvođenjem radova od strane ovlaštene osobe u 100-postotnom iznosu, kao i radove na održavanju pročelja prema troškovnicima (ulično pročelje 50 % iznosa, bočno pročelje 30 % iznosa i dvorišno pročelje 15 % iznosa).

Temeljem drugog Javnog poziva obnovljena su pročelja u ulicama Antuna i Stjepana Radića 46, Antuna i Stjepana Radića 31, Antuna i Stjepana Radića 50, Kralja Tomislava 18, Franje Lovrića 14 i Frankopanska 5, a nedavno su u potpunosti završeni radovi na uglu Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog 18 te na Šetalištu Vladimira Nazora 7. Uskoro se očekuje i završetak radova u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 9.

U sklopu posljednjeg Javnog poziva za odabir zgrada za sufinanciranje sanacije i obnove pročelja zgrada u gradu Sisku, objavljenog krajem prošle godine, u obnovu kreću zgrade u ulicama S. i A. Radića 26, Frankopanska 10, Franje Lovrića 4 te dvije zgrade od Mlina i pekara u Jagićevoj 7d i Zvonimirovoj 24.

Grad Sisak / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Finska Tikkurila ulazi na hrvatsko tržište

Otkad su 2011. godine kupili nekadašnju veliki tvornicu kemijskih proizvoda Zorka iz Šapca, odnosno njen dio za boje i lakove, šire se na šire područje Balkana, a sad i Hrvatske. U Varaždinu su već otvorili svoj Color studio, a uskoro će i u Zagrebu.

Izložba o obnovljenim riječkim pročeljima na riječkom Korzu

Do 31. siječnja 2020. godine na postamentima na riječkom Korzu može se razgledati  izložba o riječkim pročeljima čija je obnova sufinancirana u sklopu Programa sanacije i obnove pročelja i krovova na području zaštićene Kulturno-povijesne cjeline grada Rijeke.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER