Održivo i participativno upravljanje zaštićenim područjima

Samobor, 11. i 12. srpnja 2019.

Zelena akcija poziva vas da se prijavite na dvodnevnu konferenciju „Održivo i participativno upravljanje zaštićenim područjima“ koja će se 11. i 12. srpnja 2019. održati u Samoboru. Konferencija se organizira u sklopu projekta „Partneri za prirodu“ financiranog putem Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Partneri na projektu su Zelena akcija / Friends of the Earth Croatia, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Javna ustanova park prirode Lastovsko otočje, Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode te švicarska nevladina organizacija Pro Natura / Friends of the Earth Switzerland.

 

Glavni cilj projekta je izgraditi kapacitete organizacija civilnog društva i javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Hrvatskoj, kroz suradnju i partnerstvo sa švicarskim organizacijama civilnog društva i javnim institucijama, na način koji osigurava održivi socio-ekonomski razvoj lokalnih zajednice.

Na konferenciji u Samoboru će se predstaviti postojeći modeli i primjeri dobre prakse vezani uz upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na participativnim modelima upravljanja, ali i postojeći problemi i nerazriješeni konflikti među dionicima. Osim domaćih, na konferenciji će biti predstavljeni i primjeri iz Švicarske i drugih europskih zemalja.

Sudionici će biti smješteni u samoborskom hotelu „Lavica“ (Ferde Livadića 5, 10430 Samobor), a organizatori konferencije svim sudionicima u potpunosti pokrivaju troškove prijevoza, hrane i smještaja. Jedina iznimka su sudionici koji žive u radijusu od 30 km od mjesta održavanja konferencije kojima se ne pokriva trošak smještaj u Samoboru.

Konferencija je otvorena svim dionicima relevantnim za održivo upravljanje zaštićenim područjima, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, nevladine organizacije, predstavnike tijela javne vlasti, eko proizvođače, nezavisne stručnjake i druge.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji mogu popuniti prijavnicu, a za sva dodatna pitanja kontaktirajte gospođu Gordanu Klarić na zeleni-telefon@zelena-akcija.hr.

Zelena akcija / Ekovjesnik

 

 

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u sklopu projektnih aktivnosti i pratećih publikacija isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

World Cleanup Day: Očistimo zajedno zelenu oazu u predgrađu Zagreba!

Budite dio globalne ekološke akcije „World Cleanup Day“, koja ističe moć običnih, „malih“ ljudi da zajedništvom postignu nevjerojatne stvari! Provedite dan u prirodi i u dobrom društvu pridonesite čišćem okolišu, a usput saznajte i nešto o pticama!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER