Borzan izabrana za potpredsjednicu europskih socijaldemokrata!

Još jedan europski uspjeh Biljane Borzan

Hrvatska eurozastupnica Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu i time je postala jedna od najutjecajnijih zastupnica. Socijalisti su naime druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika.

„Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu. Odličan rezultat liste na izborima je bio prepoznat i u Bruxellesu“, izjavila je Biljana Borzan.

Potpredsjednici imaju veliki utjecaj na politički smjer i donošenje odluka u političkoj grupi te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se političkom pregovorima i tajnim glasovanjem svih zastupnika grupe.

„Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Ovime socijalisti pokazuju da premda nismo svi isti  - svi smo ravnopravni za europskim stolom“, kazala je Borzan.

Borzan je najavila da će se i dalje boriti za prava potrošača, pacijenata, manjinskih skupina u cilju stvaranja Europe ravnopravnih građana.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Borzan: Europski parlament zabranio različitu kvalitetu proizvoda

Odbor za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta usvojio je zakon koji zabranjuje prodaju naizgled istih proizvoda različite kvalitete u Europskoj uniji. Objavila je to na konferenciji za medije hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan.

Novi EU zakon za jeftinije i dostupnije spasonosne lijekove

Europski parlament je velikom većinom izglasao reformu sustava procjene zdravstvenih tehnologija (Health Technology Assesment - HTA), čija su svrha jeftiniji lijekovi i uštede u zdravstvenim sustavima država članica.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER