Predstavljanje prijedloga prometne studije Donjeg grada

Inicijativa Vratite magnoliju, Zelena akcija i Sindikat biciklista 14. lipnja organiziraju predstavljanje prijedloga prometne studije Donjeg grada

Kao što smo već ranije izvijestili, Grad Zagreb je otvorio savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga prometne studije „Analiza prometne potrebe izgradnje javnih parkirališnih garaža na području Donjeg Grada s ciljem unaprjeđenja održivog prometnog sustava Grada Zagreba“. Savjetovanje se provodi do 24. lipnja 2019. godine.

Tim povodom, Inicijativa Vratite magnoliju, Zelena akcija i Sindikat biciklista u petak 14. lipnja organiziraju predstavljanje prijedloga prometne studije Donjeg grada, koja će se održati na Trgu žrtava fašizma s početkom u 18 sati.

Sprema li nam se gradnja novih javnih garaža u najstrožem centru grada, pitaju se organizatori predstavljanja prometne studije? Naime, Grad Zagreb je otvorio savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga prometne studije pod nazivom „Analiza prometne potrebe izgradnje javnih parkirališnih garaža na području Donjeg grada s ciljem unapređenja održivog prometnog sustava Grada Zagreba“, koje se provodi do 24. lipnja ove godine, a kako do tog datuma neće organizirati javno predstavljanje Studije, to će učiniti Inicijativa Vratite magnoliju, Zelena akcija i Sindikat biciklista. Na predstavljanju Studije govorit će Tena Šarić iz Sindikat biciklista i Bernard Ivčić iz Udruge Zelena akcija / FoE Croatia.

Uključite se, važno je!

 

 

Za sudjelovanje u savjetovanju potrebno je popuniti obrazac za sudjelovanje javnosti u internetskom savjetovanju koji se nalazi u prilogu, a popunjenog ga je potrebno dostaviti na adresu elektroničke pošte: normativa@zagreb.hr i to zaključno do 24. lipnja 2019. godine. Po završetku savjetovanja, sve pristigle primjedbe i prijedlozi bit će javno dostupni na internetskoj stranici Grada Zagreba, a ukoliko ne želite da vaši osobni podaci budu javno objavljeni, to možete jasno istaknuti pri slanju obrasca.

 

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Bandić se opet osvećuje Zelenoj akciji!

Danas je održana konferencija za medije Zelene akcije povodom smanjenja financiranja Zelenog telefona od strane Grada Zagreba za čak 67 %. To je uslijedilo nakon što se Zelena akcija žestoko sukobila s Milanom Bandićem kroz inicijativu „Vratite magnoliju“ te nakon što je ukazivala na gradonačelnikovu promašenu politiku gospodarenja otpadom.

A gdje su magnolije?

U subotu 23. ožujka 2019. navršilo se točno godinu otkako su iščupane magnolije s Trga žrtava fašizma. Bio je to čin koji su brojne građanke i građani, udruge, inicijative, ali i strukovna udruženja prepoznale kao nasilje nad javnim prostorom i kao ogledni primjer načina na koji strukture vlasti u gradu Zagrebu na čelu s Milanom Bandićem vode ovaj grad, poručuju iz Inicijative „Vratite magnoliju“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER