Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na projektu „Zaštita od poplava grada Ogulina“

Karlovačka županija

Sutra se u gradskoj vijećnici Ogulina potpisuje Sporazum o suradnji u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa radi realizacije projekta „Zaštita od poplava grada Ogulina“

U vijećnici Grada Ogulina sutra će se potpisati Sporazum o suradnji u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa radi realizacije projekta „Zaštita od poplava grada Ogulina“.

U nazočnosti gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića Sporazum će potpisati župan Karlovačke županije Damir Jelić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te ravnatelji Županijske uprave za ceste Karlovac, Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA, Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS, Opće bolnice Karlovac i Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.

Sporazumom će se regulirati angažiranje pravnika iz sustava Karlovačke županije te županijskih ustanova i tvrtki u radu na poslovima imovinsko-pravnih odnosa u projektu „Zaštite od poplava grada Ogulina“, a u cilju ubrzanja postupaka i brže realizacije projekta.

kazup.hr / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Cape Town pred gubitkom vode zbog suše, ali i politike

Zamislite da ne možete umiti lice, oprati zube ili popiti čašu vode kad god vam je to potrebno. Upravo će se s takvom situacijom u travnju ove godine morati suočiti stanovnici glavnog grada Južnoafričke Republike. Uslijed dugogodišnje suše, vodeni resursi još uvijek se nisu uspjeli oporaviti, a gradu prijeti zaustavljanje vodoopskrbe zbog vodenih zaliha na isteku. Bez brzog i učinkovitog rješenja, Cape Town će u potpunosti ostati bez pitke vode!

Novi i značajni projekti i financijski iskoraci Grada Karlovca u 2018. godini

U 2018. godini Grad Karlovac poticat će razvoj poljoprivrede s više novca, odnosno  s  1,7 milijuna kuna umjesto ovogodišnjih 1.6 milijuna kuna. Više će biti i za poticanje malog i srednjeg poduzetništva i to 1,54 milijuna kuna što je značajan skok u odnosu na ovogodišnjih 1,1 milijun kuna, a takav je plan i za poticanje razvoja turizma sa 1,16 milijuna kuna u odnosu na ovogodišnjih uloženih 1,23 milijuna kuna, javljaju iz Grada Karlovca.

Održivo korištenje vodnih resursa sliva rijeke Cetine

Prezentacija višenamjenskog projekta Održivo korištenje vodnih resursa sliva rijeke Cetine u svrhu poboljšanja zaštite od poplava i navodnjavanja u Sinjskom polju te dodatne proizvodnje električne energije u slivu rijeke Cetine

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER