Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na projektu „Zaštita od poplava grada Ogulina“

Karlovačka županija

Sutra se u gradskoj vijećnici Ogulina potpisuje Sporazum o suradnji u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa radi realizacije projekta „Zaštita od poplava grada Ogulina“

U vijećnici Grada Ogulina sutra će se potpisati Sporazum o suradnji u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa radi realizacije projekta „Zaštita od poplava grada Ogulina“.

U nazočnosti gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića Sporazum će potpisati župan Karlovačke županije Damir Jelić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te ravnatelji Županijske uprave za ceste Karlovac, Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA, Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS, Opće bolnice Karlovac i Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.

Sporazumom će se regulirati angažiranje pravnika iz sustava Karlovačke županije te županijskih ustanova i tvrtki u radu na poslovima imovinsko-pravnih odnosa u projektu „Zaštite od poplava grada Ogulina“, a u cilju ubrzanja postupaka i brže realizacije projekta.

kazup.hr / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Omišljani su protiv plutajućeg LNG terminala

Eko udruge tvrde kako ovaj projekt nema ekološku, ekonomsku, ni sigurnosnu dimenziju, a posebno im smeta upotreba klora, što prema riječima Marijane Cvijetić Piršić iz udruge Eko Kvarner studijom nije posebno obrađeno. Dodatan problem predstavlja i korištenje mora za uplinjavanje LNG-ja, čime će se ono hladiti za 5-7 stupnjeva.

Održivo korištenje vodnih resursa sliva rijeke Cetine

Prezentacija višenamjenskog projekta Održivo korištenje vodnih resursa sliva rijeke Cetine u svrhu poboljšanja zaštite od poplava i navodnjavanja u Sinjskom polju te dodatne proizvodnje električne energije u slivu rijeke Cetine

Jastrebarsko: Dva projekta iz EU fondova

Grad Jastrebarsko je tijekom listopada osigurao novac za dva vrlo značajna projekta. Početkom mjeseca potpisan je ugovor s Hrvatskim vodama o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju projekta vodno-komunalne infrastrukture u vrijednosti od gotovo 170 milijuna, a danas je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisan ugovor vrijedan 1,8 milijuna kuna za energetsku obnovu Glazbene škole Jastrebarsko.

Gradi se sustav odvodnje Srima-Vodice-Prvić-Tribunj

Vrijednost druge faze izgradnje  kanalizacijskog sustava iznosi 250 milijuna kuna plus PDV i bit će financirana prema istom modelu kao i prva faza. Dakle, 75 posto novca ili 187 milijuna kuna bit će osigurano iz europskih fondova, po 10 posto sredstava namaknut će "Hrvatske vode" i Ministarstvo zaštite okoliša, dok će Grad Vodice participirati sa samo pet posto sredstava

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER