5. međunarodna konferencija SMART CITIES – Pametnim rješenjima do održivoga grada

U utorak na Zagrebačkom velesajmu

Sutra se na Zagrebačkom velesajmu održava 5. međunarodna konferencija SMART CITIES – Pametnim rješenjima do održivoga grada.

Cilj konferencije je ukazati na konkretna rješenja i postojeće strategije implementacije pametnih rješenja u svrhu održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima. Koliko je koncept ‘pametnoga grada’ zaživio u Hrvatskoj? Što hrvatski gradovi mogu naučiti od njemačkih i nizozemskih? Gdje stojimo u odnosu na susjede? Kako pametnim rješenjima mogu postati održivi i poboljšati kvalitetu života svojih stanovnika? To su samo neka o pitanja o kojima će se raspravljati na konferenciji koja će okupiti predstavnike gradova, poduzetnike koji nude pametna rješenja, akademsku zajednicu i javni sektor kako bi zajednički pronašli odgovore na goruća pitanja i detektirali kvalitetne primjere implementacije pametnih rješenja u praksi.

Na konferenciji među ostalima sudjeluju:

Međunarodni predavači: Herman van den Bosch, Amsterdam Smart City and Open University of the Netherlands, Polona Čufer Klep, direktorica u Deloitte Slovenia Consultingu, Sven Thorsten Potthoff, direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i Jost Geweke, ATRON electronic.

Predstavnici gradova: Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina, Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Zagreba, Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, Krešimir Budiša, savjetnik za razvoj grada i EU fondove Grada Splita, Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradova, Ivan Ivanković, pomoćnik pročelnice Grada Zagreba, Petar Mišura, pročelnik Grada Šibenika, Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka i drugi.

Inovativne kompanije koje će pokazati kako nove tehnologije utječu na poboljšanje života u gradovima: Miro Antonijević, KONČAR – Inženjering za energetiku i transport, Igor Cerinski, IN2, Marin Bek, Ascalia, Slaven Božo, Odašiljači i veze, Bruno Crnički, IoT Net Adria, Boris Herceg, Fina, Mario Hegedüs, Infoart, Gordana Vlahović, Libusoft,  Horan Kuvek, HBOR, Dora Medved, HT,  Marko Cukrov, Hrvatska Pošta,  Slavko Vidović, Infodom i drugi.

Konferencija će se održati u Velikoj kongresnoj dvorani (Gastro Globus) Zagrebačkog velesajma, a početak je u 10 sati. Više informacija potražite na sljedećoj poveznici – SMART CITIES 2019.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Parkleti su novi bečki hit!

Grad Beč svojim građanima kroz projekt CityMaking! Wien pruža online savjete i upute za projektiranje i izgradnju vlastitih parkleta – produžetaka pločnika koji stanarima obližnjih zgrada pruža više prostora i mogućnosti za odmor i druženje. Već tridesetak lokacija austrijskog glavnog grada kroz ovaj je projekt pretvoreno u ugodna mjesta susreta i dobrosusjedskih odnosa.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER