Predstavljanje kataloga izložbe „Koralj izvađen iz mora“

Srijeda, 27. ožujka 2019. u 13 sati

Hrvatski prirodoslovni muzej poziva na predstavljanje kataloga izložbe „Koralj izvađen iz mora“ u srijedu, 27. ožujka 2019. u 13 sati.

Raznovrsnost fosilnih i recentnih koralja, njihova građa, zavidna graditeljska sposobnost te raskošna ljepota naveli su Hrvatski prirodoslovni muzej na ideju da ih približe posjetiteljima kroz različite prirodoslovne, a i druge aspekte, počevši od njihove prve pojave u davnoj geološkoj prošlosti, preko njihovog mineraloškog sastava te građe i načina života današnjih koralja, pa sve do uporabe koralja za izradu atraktivnog i vrijednog nakita.

Tako je ovoj izložbi, uz primarni prirodoslovni atribut, pridodan i umjetnički, čime se svrstava u niz izložbi novog vala Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja u kojima se na poseban način isprepliću priroda i umjetnost, odnosno dodiruju i nadopunjuju natura i kultura. Koralji su, iako vrlo sićušni, graditelji najvećih struktura u živom svijetu – koraljnih grebena, koji također imaju posebno mjesto na izložbi „Koralj izvađen iz mora“.

Hrvatski prirodoslovni muzej / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER