2. ZORH Susret u Splitu

Prijave su otvorene do 29. ožujka 2019. godine

2. ZORH Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj održat će se od 26.-27. travnja 2019. godine na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.

Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj je projekt koji organiziraju studenti Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu zajedno sa Studentskom sekcijom Hrvatskog društva kemijskih inženjera (HDKI) te uz stručnu pomoć znanstvenika i ostalih djelatnika Fakulteta.

Cilj 2. ZORH Susreta je povezivanje akademske zajednice s privredom kako bi zajedno raspravljali o ključnim problemima te dodatno potaknuli javnost na veću zainteresiranost za zaštitu okoliša. Prošlogodišnji odaziv bio je iznimno velik zbog čega su organizatori odlučili nastaviti s organizacijom susreta u želji da se prošire nova znanja, ideje i tehnologije.

Ovaj će susret okupiti više od stotinu sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije i to studenata i profesora više sveučilišta te znanstvenika iz različitih istraživačkih instituta kako bi se putem predavanja i posterskih izlaganja stekla nova znanja, razmijenile ideje, predstavile nove tehnologije i postiguća u području zaštite okoliša.

Na skupu će se raspravljati o sljedećim temama:

  • Prikupljanje i zbrinjavanje krutog otpada u RH
  • Metode pročišćavanja otpadnih voda
  • Onečišćenje Jadranskog mora
  • Ispitivanje kakvoće tla i metode pročišćavanja tla tretiranog pesticidima
  • Kvaliteta zraka u RH
  • Otpad kao sirovina
  • Ugrožene vrste u parkovima prirode i nacionalnim parkovima

Pravo sudjelovanja imaju studenti preddiplomskih i diplomskih studija kemije, kemijske tehnologije i srodnih studija, znanstvenici i stručnjaci koji se aktivno bave znanstvenim radom iz područja ekologije i zaštite okoliša te djelatnici iz različitih institucija koji sa svojim iskustvom mogu upozoriti na probleme onečišćenja vode i zraka te na zbrinjavanje otpada nastalog u proizvodnji.

Prijave su otvorene do 29. ožujka 2019. godine, a više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici zorh.ktf-split.hr.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zelena akcija: Energetska strategija nas vodi u fosilnu budućnost

Strategija energetskog razvoja RH do 2030. godine vodi nas u novo desetljeće ulaganja u fosilnu infrastukturu, poput LNG terminala na Krku, Jadranko-jonskog plinovoda, daljnje eksploatacije nafte i plina u Slavoniji, Lici i Jadranu, dok potpuno ignorira globalnu klimatsku krizu, ističe se u priopćenju Zelene akcije.

CRES - Congress of Renewable Energy Sources

Kongres o obnovljivim izvorima energije održat će se od 8.-9. prosinca 2018. godine u prostorijama Fizičkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Rekonstrukcija zgrada FGAG Split i predstavljanje projekta INFRA FGAG

Ove srijede u amfiteatru C Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu obilježit će se svečano potpisivanje Ugovora o radovima na rekonstrukciji zgrada FGAG Split u sklopu EU projekta „Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji KK.01.1.1.02.0027“ (INFRA FGAG).

Varaždin dobiva Fakultet inženjerstva okoliša

Bez obzira koji smjer završe studenti dobivaju zvanje magistra inženjera inženjerstva okoliša, s određenom subspecijalnošću, bilo prema geoinženjerstvu, upravljanju vodama ili upravljanju okolišem. Završetkom diplomskog studija student je osposobljen upravljati okolišem na održiv način i preuzeti osobnu i timsku odgovornost za strateško odlučivanje i uspješno provođenje i izvršenje zadataka pri izradi elaborata, studija i projekata iz inženjerstva okoliša te primijeniti legislativu iz područja zaštite okoliša i preuzeti društvenu i etičku odgovornost za posljedice. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER