2. ZORH Susret u Splitu

Prijave su otvorene do 29. ožujka 2019. godine

2. ZORH Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj održat će se od 26.-27. travnja 2019. godine na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.

Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj je projekt koji organiziraju studenti Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu zajedno sa Studentskom sekcijom Hrvatskog društva kemijskih inženjera (HDKI) te uz stručnu pomoć znanstvenika i ostalih djelatnika Fakulteta.

Cilj 2. ZORH Susreta je povezivanje akademske zajednice s privredom kako bi zajedno raspravljali o ključnim problemima te dodatno potaknuli javnost na veću zainteresiranost za zaštitu okoliša. Prošlogodišnji odaziv bio je iznimno velik zbog čega su organizatori odlučili nastaviti s organizacijom susreta u želji da se prošire nova znanja, ideje i tehnologije.

Ovaj će susret okupiti više od stotinu sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije i to studenata i profesora više sveučilišta te znanstvenika iz različitih istraživačkih instituta kako bi se putem predavanja i posterskih izlaganja stekla nova znanja, razmijenile ideje, predstavile nove tehnologije i postiguća u području zaštite okoliša.

Na skupu će se raspravljati o sljedećim temama:

  • Prikupljanje i zbrinjavanje krutog otpada u RH
  • Metode pročišćavanja otpadnih voda
  • Onečišćenje Jadranskog mora
  • Ispitivanje kakvoće tla i metode pročišćavanja tla tretiranog pesticidima
  • Kvaliteta zraka u RH
  • Otpad kao sirovina
  • Ugrožene vrste u parkovima prirode i nacionalnim parkovima

Pravo sudjelovanja imaju studenti preddiplomskih i diplomskih studija kemije, kemijske tehnologije i srodnih studija, znanstvenici i stručnjaci koji se aktivno bave znanstvenim radom iz područja ekologije i zaštite okoliša te djelatnici iz različitih institucija koji sa svojim iskustvom mogu upozoriti na probleme onečišćenja vode i zraka te na zbrinjavanje otpada nastalog u proizvodnji.

Prijave su otvorene do 29. ožujka 2019. godine, a više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici zorh.ktf-split.hr.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Welcome Spring Festival - prvi zagrebački festival bez jednokratne plastike

Od 25. travnja do 5. svibnja 2019. godine Trg J. J. Strossmayera postaje proljetna oaza i interaktivna učionica u kojoj će posjetitelji kroz zabavne, edukativne i kulturne sadržaje učiti o ozbiljnoj i zahtjevnoj temi gospodarenja otpadom. Ovim Festivalom želi se pokrenuti kultura gospodarenja otpadom i pokazati kako je moguće biti kreativan, dobro se zabaviti te jesti i piti uz stvaranje minimalne količine otpada!

CRES - Congress of Renewable Energy Sources

Kongres o obnovljivim izvorima energije održat će se od 8.-9. prosinca 2018. godine u prostorijama Fizičkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Varaždin dobiva Fakultet inženjerstva okoliša

Bez obzira koji smjer završe studenti dobivaju zvanje magistra inženjera inženjerstva okoliša, s određenom subspecijalnošću, bilo prema geoinženjerstvu, upravljanju vodama ili upravljanju okolišem. Završetkom diplomskog studija student je osposobljen upravljati okolišem na održiv način i preuzeti osobnu i timsku odgovornost za strateško odlučivanje i uspješno provođenje i izvršenje zadataka pri izradi elaborata, studija i projekata iz inženjerstva okoliša te primijeniti legislativu iz područja zaštite okoliša i preuzeti društvenu i etičku odgovornost za posljedice. 

Zagrebački energetski tjedan 2018.

Grad Zagreba vas poziva na 9. Zagrebački energetski tjedan koji će se pod motom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!" održati od 7. do 12. svibnja 2018. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER