2. ZORH Susret u Splitu

Prijave su otvorene do 29. ožujka 2019. godine

2. ZORH Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj održat će se od 26.-27. travnja 2019. godine na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.

Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj je projekt koji organiziraju studenti Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu zajedno sa Studentskom sekcijom Hrvatskog društva kemijskih inženjera (HDKI) te uz stručnu pomoć znanstvenika i ostalih djelatnika Fakulteta.

Cilj 2. ZORH Susreta je povezivanje akademske zajednice s privredom kako bi zajedno raspravljali o ključnim problemima te dodatno potaknuli javnost na veću zainteresiranost za zaštitu okoliša. Prošlogodišnji odaziv bio je iznimno velik zbog čega su organizatori odlučili nastaviti s organizacijom susreta u želji da se prošire nova znanja, ideje i tehnologije.

Ovaj će susret okupiti više od stotinu sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije i to studenata i profesora više sveučilišta te znanstvenika iz različitih istraživačkih instituta kako bi se putem predavanja i posterskih izlaganja stekla nova znanja, razmijenile ideje, predstavile nove tehnologije i postiguća u području zaštite okoliša.

Na skupu će se raspravljati o sljedećim temama:

  • Prikupljanje i zbrinjavanje krutog otpada u RH
  • Metode pročišćavanja otpadnih voda
  • Onečišćenje Jadranskog mora
  • Ispitivanje kakvoće tla i metode pročišćavanja tla tretiranog pesticidima
  • Kvaliteta zraka u RH
  • Otpad kao sirovina
  • Ugrožene vrste u parkovima prirode i nacionalnim parkovima

Pravo sudjelovanja imaju studenti preddiplomskih i diplomskih studija kemije, kemijske tehnologije i srodnih studija, znanstvenici i stručnjaci koji se aktivno bave znanstvenim radom iz područja ekologije i zaštite okoliša te djelatnici iz različitih institucija koji sa svojim iskustvom mogu upozoriti na probleme onečišćenja vode i zraka te na zbrinjavanje otpada nastalog u proizvodnji.

Prijave su otvorene do 29. ožujka 2019. godine, a više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici zorh.ktf-split.hr.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Slatka toplina bečkih Manner napolitanki

Poznato je da čokolada usrećuje, a ova tvornica jednostavno zrači srećom i zadovoljstvom svih svojih djelatnika koje smo tamo vidjeli i s njima pričali. Sa slatkim tajnama Mannera upoznala nas je i kroz tvornicu provela gospođa Karin Steinhart s kojom smo razgovarali o proizvodnji toplinske energije kojom se opskrbljuje čak 600 kućanstava u 16. i 17. bečkom okrugu.

Rekonstrukcija zgrada FGAG Split i predstavljanje projekta INFRA FGAG

Ove srijede u amfiteatru C Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu obilježit će se svečano potpisivanje Ugovora o radovima na rekonstrukciji zgrada FGAG Split u sklopu EU projekta „Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji KK.01.1.1.02.0027“ (INFRA FGAG).

CRES - Congress of Renewable Energy Sources

Kongres o obnovljivim izvorima energije održat će se od 8.-9. prosinca 2018. godine u prostorijama Fizičkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

ArchDaily objavljuje projekte nelegalnog natječaja za „Zagrebački Manhattan“

Društvo arhitekata Zagreba, Hrvatska komora arhitekata, Udruga hrvatskih urbanista, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu reagirali su na članak koji je 24.6.2019. objavljen na ArchDaily.com stranici o nelegalnom natječaju za Vidikovac na „Zagrebačkom Manhattanu“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER