Koliko je zgrada zainteresirano za ugradnju dizala?

Inicijativa Dostupnost do stana predstavlja podatke o prikupljenim pretprijavama za sufinanciranje ugradnje dizala

Rok za prijave završio je krajem siječnja, a u ponedjeljak će organizatori Inicijative predstaviti podatke o prikupljenim pretprijavama građana za sufinanciranje ugradnje dizala u višeetažne stambene građevine iz fondova EU.

U ponedjeljak, 11. veljače 2019. u Kući Europe u Zagrebu, organizatori Inicijative „Dostupnost do stana“, predsjednik Koordinacijskog odbora društava i udruga Hrvatske pošte i Hrvatskih telekomunikacija Želimir Manenica te hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan, predstavit će podatke o  prikupljenim pretprijavama  građana  za sufinanciranje ugradnje dizala u višeetažne stambene građevine iz fondova EU.

Podsjećamo, početkom listopada prošle godine održan je okrugli stol pod nazivom „Inicijativa Dostupnost do stana - Kada će krenuti dizala?“ koji je Biljana Borzan organizirala zajedno s Koordinacijom umirovljeničkih udruga Hrvatske pošte i Hrvatskog telekoma. Krajem 2018. godine organizatori Inicijative su na adrese predstavnika stanara 16.804 stambenih višeetažnih građevina koje nemaju dizala u RH, poslali pretprijavni upitnik, a rok za prijave završio je 31. siječnja.

Trošak ugradnje pojedinačnog dizala procjenjuje se na 350.000 kuna, od čega bi se 85 posto financiralo bespovratnim sredstvima EU fondova, a 15 posto troškova snosili bi stanari.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

12 tisuća zgrada želi ugradnju dizala sufinanciranih iz EU

Organizatori inicijative „Dostupnost do stana“, predstavnik Koordinacijskog odbora društava i udruga Hrvatske pošte i Hrvatskih telekomunikacija Želimir Manenica te europarlamentarka Biljana Borzan, predstavili su danas u Zagrebu podatke o  prikupljenim pretprijavama  građana  za sufinanciranje ugradnje dizala u višeetažne stambene građevine iz fondova EU.

Borzan pozvala građane da se prijave za ugradnju dizala iz EU fondova

Početkom listopada prošle godine u Kući Europe u Zagrebu održan je okrugli stol pod nazivom “Inicijativa Dostupnost do stana - Kada će krenuti dizala?“ koji je organizirala hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan zajedno s Koordinacijom umirovljeničkih udruga Hrvatske pošte i Hrvatskog telekoma

U 2019. prvi natječaji za liftove sufinancirane iz EU fondova?

U povodu Svjetskog dana starijih osoba 1. listopada u Kući Europe u Zagrebu održan je okrugli stol pod nazivom “Inicijativa Dostupnost do stana - Kada će krenuti dizala?“ Okrugli stol je organizirala eurozastupnica Biljana Borzan zajedno s Koordinacijom umirovljeničkih udruga Hrvatske pošte i Hrvatskog telekoma.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER