Koliko je zgrada zainteresirano za ugradnju dizala?

Inicijativa Dostupnost do stana predstavlja podatke o prikupljenim pretprijavama za sufinanciranje ugradnje dizala

Rok za prijave završio je krajem siječnja, a u ponedjeljak će organizatori Inicijative predstaviti podatke o prikupljenim pretprijavama građana za sufinanciranje ugradnje dizala u višeetažne stambene građevine iz fondova EU.

U ponedjeljak, 11. veljače 2019. u Kući Europe u Zagrebu, organizatori Inicijative „Dostupnost do stana“, predsjednik Koordinacijskog odbora društava i udruga Hrvatske pošte i Hrvatskih telekomunikacija Želimir Manenica te hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan, predstavit će podatke o  prikupljenim pretprijavama  građana  za sufinanciranje ugradnje dizala u višeetažne stambene građevine iz fondova EU.

Podsjećamo, početkom listopada prošle godine održan je okrugli stol pod nazivom „Inicijativa Dostupnost do stana - Kada će krenuti dizala?“ koji je Biljana Borzan organizirala zajedno s Koordinacijom umirovljeničkih udruga Hrvatske pošte i Hrvatskog telekoma. Krajem 2018. godine organizatori Inicijative su na adrese predstavnika stanara 16.804 stambenih višeetažnih građevina koje nemaju dizala u RH, poslali pretprijavni upitnik, a rok za prijave završio je 31. siječnja.

Trošak ugradnje pojedinačnog dizala procjenjuje se na 350.000 kuna, od čega bi se 85 posto financiralo bespovratnim sredstvima EU fondova, a 15 posto troškova snosili bi stanari.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Kostreni 2 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.415.325,67 kuna uz sufinanciranje s čak 2.043.200,81 kuna bespovratnih europskih sredstava kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, što odgovara vrijednosti 85 % prihvatljivih troškova projekta i predstavlja maksimalni iznos potpore i dosad najveći ostvareni iznos sufinanciranja nekog projekta na koji se Općina Kostrena prijavila.

12 tisuća zgrada želi ugradnju dizala sufinanciranih iz EU

Organizatori inicijative „Dostupnost do stana“, predstavnik Koordinacijskog odbora društava i udruga Hrvatske pošte i Hrvatskih telekomunikacija Želimir Manenica te europarlamentarka Biljana Borzan, predstavili su danas u Zagrebu podatke o  prikupljenim pretprijavama  građana  za sufinanciranje ugradnje dizala u višeetažne stambene građevine iz fondova EU.

Borzan pozvala građane da se prijave za ugradnju dizala iz EU fondova

Početkom listopada prošle godine u Kući Europe u Zagrebu održan je okrugli stol pod nazivom “Inicijativa Dostupnost do stana - Kada će krenuti dizala?“ koji je organizirala hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan zajedno s Koordinacijom umirovljeničkih udruga Hrvatske pošte i Hrvatskog telekoma

U 2019. prvi natječaji za liftove sufinancirane iz EU fondova?

U povodu Svjetskog dana starijih osoba 1. listopada u Kući Europe u Zagrebu održan je okrugli stol pod nazivom “Inicijativa Dostupnost do stana - Kada će krenuti dizala?“ Okrugli stol je organizirala eurozastupnica Biljana Borzan zajedno s Koordinacijom umirovljeničkih udruga Hrvatske pošte i Hrvatskog telekoma.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER