Rezultati studije ocjene stanja voda i tla na neposrednom utjecajnom području odlagališta otpada Piškornica

Javno izlaganje studije održat će se u četvrtak, 7. veljače 2019.

Predstavljanje rezultata studije ocjene stanja voda i tla na neposrednom utjecajnom području odlagališta otpada Piškornica

U četvrtak, 31.01.2019. godine u 12,00 sati u prostoru HGK - Županijske komore u Koprivnici, Frankopanska 3 (I. kat) održat će se konferencija za medije na kojoj će se prezentirati rezultati studije ocjene stanja voda i tla na neposrednom utjecajnom području odlagališta otpada Piškornica.

Studiju će ispred izrađivača EKO-INVEST d.o.o. prezentirati doc.dr.sc. Nenad Mikulić i prof.dr.sc. Roko Andričević, dok će konferenciji prisustvovati direktor Piškornice d.o.o. Mladen Ružman, direktor Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. Marijan Blažok te članovi radne skupine - predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Koprivničke vode d.o.o., Piškornica d.o.o. i Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o.

Nakon održavanja konferencije studija će biti objavljena na internetskim stranicama RCGO Piškornica, a njeno javno izlaganje održat će se u četvrtak, 7. veljače 2019. godine u 17,00 sati u prostoru  HGK – Županijske komore u Koprivnici, Frankopanska 3, I. kat.

VEZANE VIJESTI

Odvajanje otpada u Parizu postaje još jednostavnije i učinkovitije

Nova verzija Trilib' modularnih spremnika za prikupljanje vrijednog reciklabilnog otpada ljepša je i praktičnija. Veće su zapremnine i služit će za prikupljanje tri glavne kategorije komunalnog otpada, a do kraja 2020. godine u svim dijelovima Pariza postavit će ih se ukupno tisuću. U odnosu na lokalna iskustva s odvozom otpada, novi pariški spremnici praznit će se dva puta tjedno, a ugovorom se regulira i njihovo pranje i održavanje.

Tematska sjednica o Piškornici u Koprivnici

Lokacija Piškornica veličine 45 hektara je državnim Planom o gospodarenju otpadom predviđena za gradnju regionalnog centra za gospodarenje otpadom za Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku, Međimursku i Varaždinsku županiju koje su zajedno s općinom Koprivnički Ivanec još 2009. godine osnovali tvrtku Piškornica d.o.o.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER