Predavanje o tunama u Jadranu

Želite li saznati nešto više o tunama?

Predavanje će se održati 24. siječnja u organizaciji Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum Split

Tuna je jedna od najvažnijih gospodarskih riba Jadrana i jedina vrsta koja ima svoj posebni Pravilnik u svrhu racionalnog gospodarenja i zaštite. O Jadranskim tunama nitko ne zna više od dr.sc. Leona Grubišića, višeg znanstvenog suradnika i voditelja Laboratorija za akvakulturu Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu, koji će održati predavanje o ovoj ribi.

Dr.sc. Leon Grubišić će na predavanju govoriti o mnogim temama kao što su količine tune u Jadranu, mriješte li se u našem moru, kako se nose s trenutnim ribolovnim pritiscima i dr.

Predavanje će se održati u četvrtak, dana 24. siječnja 2019. u prostorima UPA Rostrum Split (Doverska 18, Split) s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

UPA Rostrum Split / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Kada će Zagreb dobiti novi javni park u Jurkovićevoj ulici?

Prvog dana ljeta Zagrepčanke i Zagrepčani imali su priliku doznati mnoštvo zanimljivih informacija o parkovnoj tradiciji svog grada, ali i o mogućnostima uređenja novih parkova i zelenih površina koji nam trebaju pružiti hlad i spas od ljetnih vrućina te sve izraženijih klimatskih promjena.

Akcija čišćenja splitskog podmorja „Čisti Božić i bistra Nova godina“

Šokantne fotografije koje se šire društvenim mrežama potaknule su ronilačku ekipu iz Udruge podvodnih aktivnosti „Rostrum“ Split na organizaciju već tradicionalne akcije „Čisti Božić i bistra Nova godina“ kojom će 15. prosinca ove godine pokušati očistiti tuđu sramotu, javlja Morski.hr

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER