Predavanje o tunama u Jadranu

Želite li saznati nešto više o tunama?

Predavanje će se održati 24. siječnja u organizaciji Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum Split

Tuna je jedna od najvažnijih gospodarskih riba Jadrana i jedina vrsta koja ima svoj posebni Pravilnik u svrhu racionalnog gospodarenja i zaštite. O Jadranskim tunama nitko ne zna više od dr.sc. Leona Grubišića, višeg znanstvenog suradnika i voditelja Laboratorija za akvakulturu Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu, koji će održati predavanje o ovoj ribi.

Dr.sc. Leon Grubišić će na predavanju govoriti o mnogim temama kao što su količine tune u Jadranu, mriješte li se u našem moru, kako se nose s trenutnim ribolovnim pritiscima i dr.

Predavanje će se održati u četvrtak, dana 24. siječnja 2019. u prostorima UPA Rostrum Split (Doverska 18, Split) s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

UPA Rostrum Split / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Promatranje živog svijeta oko nas: 22. veljače u Maksimiru

Zaštita bioraznolikosti u velikim gradovima od velikog je značaja za poboljšanje kvalitete života gradskog stanovništva. Urbana bioraznolikost ključna je za povezivanje ljudi i prirode te ujedno predstavlja uspješan obrazovni alat kojim ljudima možemo približiti divlju prirodu.

Akcija čišćenja splitskog podmorja „Čisti Božić i bistra Nova godina“

Šokantne fotografije koje se šire društvenim mrežama potaknule su ronilačku ekipu iz Udruge podvodnih aktivnosti „Rostrum“ Split na organizaciju već tradicionalne akcije „Čisti Božić i bistra Nova godina“ kojom će 15. prosinca ove godine pokušati očistiti tuđu sramotu, javlja Morski.hr

Održana treća akcija čišćenja u Krilu Jesenicama

Organizacija Green Sail koja potiče održivi razvoj nautičkog turizma u Hrvatskoj u suradnji s mnogobrojnim marinama i čarterima, organizirala je u ponedjeljak 9. rujna treću akciju čišćenja podmorja u Krilu Jesenicama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER