Godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika - 48 SATI

10. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika

10. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 SATI, održat će se od 21.-23. studenog u Hotelu Le Méridien Lav u Splitu

Organizatori susreta su Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i poslovni tjednik Lider, a glavne teme o kojima će se razgovarati na ovogodišnjem susretu su: dobre prakse lokalne samouprave, izvori financiranja lokalnih projekata, obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost te digitalne lokalne zajednice.

Fokus raspravama obradit će se pitanja sigurnosti lokalnih zajednica, gospodarenja otpadom i planirana porezna reforma. U sklopu panel rasprave o budućnosti lokalne samouprave raspravljat će se planirane zakonodavne izmjene i aktivnosti nadležnih tijela koje će utjecati na lokalnu samoupravu u idućim godinama.

Susret i ove godine okuplja one čija suradnja je presudna za razvoj i napredak lokalnih zajednica – gradonačelnike, poduzetnike te predstavnike Vlade. Očekuje se sudjelovanje oko 350 predstavnika lokalne samouprave i gospodarstva, od kojih je 70 gradonačelnika, a svoje sudjelovanje su najavili ministar uprave Lovro Kuščević, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Cilj skupa je raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja lokalnih jedinica te predstaviti uspješne primjere i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.

U sklopu susreta uručit će se i nagrade nositeljima triju najboljih akcija čišćenja u Hrvatskoj koje su se u sklopu društveno odgovornog projekta Od izvora do mora održale u razdoblju od travnja do studenog 2018. godine. Nagrade će se najuspješnijima uručiti dana 22. studenog.

Podsjetimo, projekt Od izvora do mora, koji u Hrvatskoj provodi Coca-Cola, usmjeren je na čuvanje područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obale Jadranskoga mora. U suradnji s nevladinim udrugama i institucijama u prvoj je godini održano 12 akcija čišćenja kako bi se podigla svijest građana o važnosti odgovornoga odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša, a u akcijama je prikupljeno više od 15 tona otpada. Projekt su podržali Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Hrvatske vode, Savska komisija i Institut „Ruđer Bošković“. 

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U prvoj sezoni projekta Od izvora do mora prikupljeno više od 15 tona otpada

Više od 15 tona ambalažnog i drugog otpada prikupljeno je u 12 akcija čišćenja obala rijeka, jezera i Jadranskoga mora, koje su se ove godine u sklopu ekološkoga projekta Od izvora do mora održale širom Hrvatske. Udrugama civilnog društva, nositeljima najuspješnijih akcija čišćenja, jučer su dodijeljene i novčane nagrade na konferenciji 48 sati – 10. susretu gradonačelnika i poduzetnika u hotelu Le Méridien Lav u Podstrani.

Program razvoja otoka u 2019. godini

Hrvatska ima 1244 otoka, do kojih je 50 naseljeno. 2017. godine je u otoke uloženo 1,7 milijardi kuna, odnosno gotovo 22 milijarde kuna od 2004. godine

Program razvoja otoka u 2019. godini

Hrvatska ima 1244 otoka, do kojih je 50 naseljeno. 2017. godine je u otoke uloženo 1,7 milijardi kuna, odnosno gotovo 22 milijarde kuna od 2004. godine

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER