Regionalni dani EU fondova u Zadru

Regionalni dani EU fondova održat će se 20. studenog 2018. u Kneževoj palači u Zadru

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova i Gradom Zadrom organizira informativno-edukativno događanje s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

Regionalni dani EU fondova održat će se 20. studenog 2018. u Kneževoj palači (Poljana Šime Budinića 3) u Zadru s početkom u 10 sati.

 

„Regionalne dane EU fondova“ pozdravnim govorima otvorit će predstavnici grada Zadra i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Razvoj Zadra kroz fondove Europske unije“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom “EU fondovi kao mogućnost financiranja” na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji.

Po završetku stručnog predavanja održat će se interaktivna radionica “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?” na kojoj će svi prisutni imati priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom pokazati kako pravilno ispuniti prijavne obrasce. Pojasnit će se priprema potporne dokumentacije i procedura slanja konačne projektne prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta. Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika. Radionicu će voditi Boris Pekić iz tvrtke UHY Savjetovanje.

Događaj “Regionalni dani EU fondova” namijenjen je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Program manifestacije dostupan je ovdje.

 

Obnova i turistička valorizacija kulturno povijesnog kompleksa Kneževe palače

 

Obnovljeni prostori Kneževe palače u Zadru primjer su revitalizacije kulturnoga dobra prilagođenog potrebama današnjeg korisnika kulturne ponude i interpretacije kulturne baštine na originalan način. Kneževa palača danas može ugostiti tehnički najzahtjevnije svjetske izložbe i koncerte klasične glazbe što Gradu Zadru i Zadarskoj županiji otvara niz mogućnosti u podizanju razine kulturne ponude i stvaranju novih kulturnih sadržaja.

Projekt je riješio dugoročne potrebe Grada Zadra, Zadarske županije te institucija u kulturi turizmu za prezentacijom kulture na moderan, inovativan i atraktivan način, čime se podigla konkurentnost novog kulturno turističkog proizvoda, a što je direktan poticaj poduzetništvu čije usluge predstavljaju nastavak sveukupne turističke ponude grada. Rekonstrukcijom Kneževe palače ovaj dio Zadra postao je novi društveni, kulturni i turistički centar grada. Projektom su se ojačali kapaciteti ključnih predstavnika sektora kulture i turizma za upravljanje kulturno-turističkom destinacijom, te se Kneževa palača kroz novi vizualni identitet i marketinški plan tržišno pozicionirala kao originalni i jedinstveni kulturno društveni centar Jadrana. Uređenjem i stavljanjem u funkciju Kneževe palače ostvarile su se pretpostavke za dugoročni razvoj grada Zadra i Zadarske županije kao kulturno turističke destinacije.

Obnovljena Kneževa palača veliki je korak u izgradnji imidža Grada Zadra kao grada kulture i grada iznimne kulturne baštine, što se potvrđuje već u prvoj godini funkcioniranja Kneževe palače, kada je u sklopu tradicionalne nacionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma Kneževoj palači dodijeljena prva nagrada za najbolje od najboljih u turizmu, u kategoriji kulturno turističke atrakcije godine.

AB Forum - Iva Letilović, Igor Pedišić / Projekt Muzej 2 palače, 2013.
 

Projekt predložen od strane regionalnog koordinatora: Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Lokacija provedbe projekta: Grad Zadar

Nositelj/partneri na projektu: Grad Zadar / Narodni muzej Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra, Sveučilište u Zadru, Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Datum početka i završetka provedbe projekta: 1.10.2014. – 1.12.2016.

Ukupna vrijednost projekta: 44.000.000,00 HRK

Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 35.679.090,57 HRK

Cilj projekta: razvoj i unaprjeđenje kulturno-turističke infrastrukture grada Zadra kako bi se potaknuo rast malih i srednjih poduzeća, privukla ulaganja, unaprijedio turistički potencijal u Republici Hrvatskoj te na taj način doprinijelo uravnoteženom regionalnom razvoju.

Strukturni fondovi / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Premijer Plenković obišao CGO Biljane Donje

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je danas CGO Biljane Donje, najveći od četiri postojeća hrvatska centra za gospodarenje otpadom i vrijedan gotovo 90 milijuna eura, a koji je danas pušten u probni rad.

Regionalni dani EU fondova u Zaprešiću

Regionalni dani EU fondova održat će se dana 21. prosinca 2018. u Novim dvorima Jelačićevim (objekt Vršilnica) u Zaprešiću s početkom u 10 sati

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER