Dr. Will Tuttle - Iscijeliti svijet: pogled na prehranu

Predavanje autora knjige „Hrana za mir“

Nagrađivani američki spisatelj, govornik, edukator, pijanist, skladatelj i autor knjige „Hrana za mir“ nakon pet godina ponovno dolazi u Zagreb održati predavanje pod nazivom „Iscijeliti svijet: pogled na prehranu”.

Predavanje koje je besplatno i otvoreno za javnost, održat će se ovog petka, 12. listopada u 18 sati, u prostoru udruge Prijatelji životinja u Jurišićevoj 25 u Zagrebu. Dan ranije, zahvaljujući aktivistima za prava životinja iz Splita, dr. Tuttle će održati predavanje i u tom gradu u četvrtak 11. listopada u 19 sati u prostoru WIP Co-Working Space, Velebitska 147, Split.

U svojoj knjizi „Hrana za mir“, dr. Tuttle je istražio duboke društvene i duhovne posljedice naših prehrambenih navika i mentaliteta koji ih podržava, a na predavanju će se osvrnuti i na načine kako možemo pomoći sebi, drugima i razvitku boljeg, pravednijeg i humanijeg svijeta za sva živa bića koja ga nastanjuju. S njim dolazi i supruga Madeleine Tuttle koja svojom umjetnošću komplementira promišljanja koja oboje dijele. Uvod u predavanje održat će Philip Nicozisis, javni govornik iz SAD-a i akreditirani edukator Hipokratova instituta u SAD-u. Predavanje u Zagrebu bit će na engleskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski jezik.

Za one koji neće biti u prilici prisustvovati predavanju dr. Tuttlea, Prijatelji životinja preporučuju njegove zanimljive i informativne tekstove o pozitivnoj revoluciji i pet univerzalnih tabua, a sve koji žele podržati načela suosjećanja i nenasilja, pozivaju da isprobaju Vege izazov.

Splićanke i Splićani pozivaju se i na predavanje Vedrana Romca dana 13. listopada 2018. u 18 sati, u Centru za kulturu Zlatna vrata gdje će održati nadahnuto predavanje pod nazivom „Nevidljivi ljudi, nevidljive životinje“.

Prijatelji životinja / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Urbana priroda doprinosi kvaliteti života u gradovima

Dana 23. ožujka 2019. na pariškom Trgu Bastilje simbolično je posađeno 15-tisućito stablo u mandatu aktualne pariške gradonačelnice Anne Hidalgo! Do 2020. godine planira se sadnja još dodatnih 5.000 stabala, čime će Hidalgo ispuniti svoje predizborno obećanje. Za naše prilike prilično neuobičajeno poštovanje birača, zar ne?

Vege piknik na Bundeku

Svjetski dan zaštite životinja obilježit će se u organizaciji Grada Zagreba dana 6. listopada na Bundeku, gdje će biti postavljeni štandovi udruga za zaštitu životinja, a na Vege pikniku će svi zainteresirani moći isprobati veganske obroke.

Drukčiji Uskrs - bez zdrobljenih pilića, milijuna jaja i kupovine kunića

Znate li da zbog jaja koje ćete kupiti za uskrsne blagdane kokoši pate nagurane u kavezima i da pilići nikada ne vide svoju majku, dok muške piliće melju žive? Prijatelji životinja pozivaju vas da pokažete malo suosjećanja i da umjesto kokošjih jaja za bojanje izaberete drvena, a umjesto kupnje kunića ili pilića kao zabave za djecu udomite napuštenog psa ili mačku. Uskrsne blagdane možete proslaviti uživajući i u ukusnim veganskim jelima!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER