Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu

Tematsko savjetovanje akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“

Tematsko savjetovanje akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ na temu „Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu“ održat će se u ponedjeljak 17. rujna 2018. godine s početkom u 10,00 sati u Samoboru u Centru za mlade „Bunker“ (Ul. Savke Dabčević Kučar 8).

Na Savjetovanju bit će riječi o ključnim pitanjima vezanim za ulaganja u djecu te će se poseban naglasak staviti na postojeće prijedloge tzv. „dječjeg proračuna“ i primjere dobre prakse pojedinih gradova i općina u izdvajanjima i praćenju izdvajanja za djecu.

Također, otvorit će se i aktualizirati tema „dječjeg proračuna“, aktualiziran kroz dokument Odbora za prava djeteta UN-a koji je preporučio RH, kao potpisnici Konvencije UN-a o pravima djeteta, izradu „dječjeg proračuna“ vidljivom alokacijom sredstava namijenjena djeci te posebno budžetno ustrojstvo.

Ovo će savjetovanje okupiti stotinjak vodećih domaćih stručnjaka u području skrbi o djeci, predstavnike lokalnih uprava i regionalnih samouprava iz cijele Hrvatske te organizacija, ustanova i udruga koje pridonose ostvarivanju dječjih prava na lokalnim i regionalnim razinama. 

Planirano trajanje je od 10-13 sati.

Hrvatska zajednica županije / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Plan za klimatske ciljeve do 2030.

Komisija je 17. studenog 2020. pokrenula dva dodatna javna savjetovanja u okviru pripremnog rada na ostvarenju ambicioznog cilja smanjenja emisija do 2030. godine

Samobor: Projekt „Mjesto za nas”

Pučko otvoreno učilište Samobor potpisalo je novi projekt financiran sredstvima Europske unije. Vrijednost projekta je 665.250,00 kn za razdoblje od 15 mjeseci.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER