Eko-akcija čišćenja korita rijeke Dunav

Već devetu godinu za redom posljednjeg vikenda u srpnju, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar organizirao je eko-akciju čišćenja korita rijeke Dunav. Ove se godine akciji odazvalo šezdesetak entuzijasta iz ronilačkih klubova diljem Hrvatske i BiH pa su tako u akciji sudjelovali ronioci iz Koprivnice, Splita, Slavonskoga Broda, Sarajeva, Mostara i Ljubuškog.

Predsjednik Kluba Mario Kamenjaš objasnio je kako su i ovom akcijom pokušali izvaditi što je moguće više otpada na potezu od ušća rijeke Vuke u Dunav do stare klaonice. Istaknuo je kako se ovom akcijom pokušava osvijestiti građane da čuvaju svoj okoliš, a posebice rijeku Dunav u kojoj pronalaze plastične i staklene boce, dijelove automobile, kuhinjske uređaje i razne druge otpatke.

Organizaciju ove ekološke akcije pomogli su i Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatske vode i ŠRU Dunav Vukovar.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić pozdravila je okupljene te im se zahvalila na entuzijazmu kojim brinu za prirodu, a posebice za Dunav koji ima vešestruko gospodarsko i turističko značenje za grad Vukovar.

„Naša je obveza čuvati rijeku Dunav i činiti je ljepšom za buduće generacije i stoga se posebno zahvaljujem ovim ujedinjenim entuzijastima koji ni u ovome užurbanom vremenu ne zaboravljaju na važnost očuvanja prirode," rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Grad Vukovar / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Mladi za održivi razvoj Like

Klaster Lika Destination, u suradnji s partnerima Osnovna škola dr. Jure Turića, Srednja škola Plitvička jezera, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Lička ekološka akcija od srpnja provodi projekt „Mladi za održivi razvoj Like".

Akcija čišćenja splitskog podmorja „Čisti Božić i bistra Nova godina“

Šokantne fotografije koje se šire društvenim mrežama potaknule su ronilačku ekipu iz Udruge podvodnih aktivnosti „Rostrum“ Split na organizaciju već tradicionalne akcije „Čisti Božić i bistra Nova godina“ kojom će 15. prosinca ove godine pokušati očistiti tuđu sramotu, javlja Morski.hr

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER