Otvorenje izložbe Dore Kovačević u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju

Predstavljanje likovnih umjetnika čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom

Hrvatski prirodoslovni muzej i Ljetna Scena Amadeo pozivaju vas na otvorenje izložbe „Vrt/Garden“ akademske kiparice i slikarice Dore Kovačević

Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 12. srpnja 2018. godine, s početkom u 21 sat u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju (Demetrova 1, Gornji grad / atrij muzeja), a ulaz je slobodan.

Priroda, začudnost ljepote cvijeta, lista, biljke, ptice, kukca, školjke, te floralni motivi hrvatske etnografske baštine, polazišta su koja autoricu vode iz crteža u crtež. Crteži, izvezeni potezima pera na bijelom papiru, ponekad perforirani, nekad s prostornim aplikacijama umanjenih motiva lista ili cvijeta, tkaju priču koja Doru vraća u djetinji svijet prvih susreta s ručnim radom. Od tada počinje duga plovidba, crteži su sigurne luke.

Deveta je to u nizu izložaba posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. - 2010.) - Šimunović, Filakovac, Krašković, Dolić, Milenković, Kuliš, Ujević, Jurić - kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Ljetna scena Amadeo / Hrvatski prirodoslovni muzej

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER