S radom počela tisućita sunčana elektrane tvrtke Solaris Pons

Glavni fokus tvrtke Solaris Pons d.o.o. je na solarnim projektima, baterijskim sustavima za skladištenje energije i mreži punionica za električna vozila

SE Dilj Našice investitora Dilj d.o.o. snage je 990 kW, namijenjena je za vlastite potrebe tvrtke, a višak električne energije predaje u elektroenergetsku mrežu.

Osječka tvrtka Solaris Pons d.o.o. osnovana je 2013. godine u Osijeku, a trenutačno zapošljava više od 100 zaposlenika. Djelatnosti Solaris Pons grupacije su projektiranje, financiranje, gradnja i održavanje tehnologija obnovljivih izvora energije po sistemu ključ u ruke. Klijenti tvrtke su opće bolnice, zdravstveni centri, škole, dječji vrtići, proizvodni objekti, industrijske dvorane, trgovački centri, fizičke osobe i mnogi drugi diljem Hrvatske.

  • © Solaris Pons d.o.o.

Glavni fokus tvrtke je na solarnim projektima, baterijskim sustavima za skladištenje energije i mreži punionica za električna vozila.

„Puštanjem u rad tisućite elektrane ukupna instalirana snaga sunčanih elektrana je 47 MW na što smo iznimno ponosni. Zahvaljujemo našim vrijednim zaposlenicima koji su pridonijeli ovim velikim brojkama, ali i našim klijentima na uspješnim suradnjama. Veselimo se novim izazovima“, poručuju iz tvrtke Solaris Pons d.o.o.

  • © Solaris Pons d.o.o.

VEZANE VIJESTI

Statkraft preuzima portfelj projekata Neoena u Hrvatskoj

Statkraft, najveći europski proizvođač obnovljive energije, uspješno je preuzeo hrvatski portfelj projekata francuske tvrtke za obnovljive izvore energije Neoen. Akvizicija je dobila sva regulatorna odobrenja, što je omogućilo integraciju Neoenovog portfelja u Statkraftovo poslovanje u Hrvatskoj.

51 solarna elektrana na krovovima ljubljanskih javnih zgrada

U Ljubljani je sredinom listopada potpisan ugovor za realizaciju projekta „Zelena energija na površinama i objektima Grada Ljubljane“, u okviru kojeg će se na krovovima javnih zgrada u vlasništvu Grada Ljubljane postaviti 51 solarna elektrana.

Hrvatska se tijekom četiri dana u prosincu 2023. u potpunosti napajala iz obnovljivih izvora energije

U izvještaju OIEH-a ističe se podatak da se u prosincu 2023. Hrvatska čak četiri dana u potpunosti napajala električnom energijom iz obnovljivih izvora te da su obnovljivi izvori energije (bez hidroelektrana) ostvarili udio u ukupno raspoloživoj energiji od 19,5 posto. U Izvještaju se također navode najnoviji podaci o instaliranim kapacitetima solarnih i vjetroelektrana za 2023. godinu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER