U Samoboru održan treći od četiri seminara o strukturiranom dijalogu

Mreža mladih Hrvatske i Udruga gradova u RH organizirali su u Samoboru treći od ukupno četiri predviđena seminara u sklopu projekta “Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene“.

40 sudionika seminara najprije je imalo priliku čuti što je to strukturirani dijalog i primjere njegove primjene u praksi, a zatim su i sami u grupnom radu definirali probleme u svojim lokalnim zajednicama i ponudili konkretna rješenja za rješavanje istih. U zaključnom dijelu pokrenula se rasprava o predloženim rješenjima te je predstavljena mogućnost financiranja tih ideja kroz Erasmus+ program.

Projekt je financiran od strane programa Erasmus+, a osim navedenih organizacija u projektu sudjeluje i Udruga općina u RH kao projektni partner.

U ime Grada Samobora sudionike je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković

Grad Samobor / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Samobor: Projekt „Mjesto za nas”

Pučko otvoreno učilište Samobor potpisalo je novi projekt financiran sredstvima Europske unije. Vrijednost projekta je 665.250,00 kn za razdoblje od 15 mjeseci.

Rijeci odobren Erasmus+ projekt

Gradu Rijeci odobrena su bespovratna EU sredstva za provedbu projekta koji za cilj ima osnažiti suradnju između mladih i donositelja odluka te ojačati kapacitete za provedbu aktualnog Programa za mlade.

Novi proračun za Erasmus+

Naglasak je povećanog proračuna za program Erasmus+ na mobilnosti, obrazovanju, inovacijama i uključivosti. Zastupnici žele osuvremeniti program i potaknuti osjećaj europske pripadnosti kroz povećane planove mobilnosti i razvoja digitalnih vještina.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER