Rijeci odobren Erasmus+ projekt

Ukupna vrijednost projekta je 91.732,00 kuna

Gradu Rijeci odobrena su bespovratna EU sredstva za provedbu projekta koji za cilj ima osnažiti suradnju između mladih i donositelja odluka te ojačati kapacitete za provedbu aktualnog Programa za mlade.

Projekt se provodi u okviru Erasmus + programa, Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politika, u razdoblju od siječnja 2019. do kolovoza 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 91.732,00 kuna. Nositelj projektnih aktivnosti je Grad Rijeka uz partnere Dom mladih Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Delta te Udruga gradova.

Europska strategija mladih naglašava važnost jačanja i osnaživanja lokalnih i regionalnih kapaciteta u području rada s mladima. Naime, cilj je olakšati mladima pristup raznim mogućnostima i prilikama koje im se pružaju i koje su upravo za njih oblikovane i time ojačati – građansko i političko sudjelovanje mladih, pristup volonterstvu, stvaralaštvo, poduzetništvo, sport te globalno uključivanje. Kako bismo odgovorili na određene potrebe mladih te pristupili zajedničkom pronalaženju rješenja Grad Rijeka, putem metode strukturiranog dijaloga, želi informirati, educirati i umrežiti mlade te ostvariti suradnju s mladima i njihovim predstavnicima u lokalnoj zajednici.

Kroz projektne aktivnosti, koje obuhvaćaju konzultacije s mladima, fokus grupe te javna događanja, izradit će se regionalna baza suradnika: organizacija i stručnjaka u području rada s mladima na širem riječkom području te će se educirati i osnažiti članovi Savjeta mladih, kao savjetodavnog tijela Grada Rijeke.

Svi zainteresirani mladi, u dobi od 15 do 30 godina, imat će prilike informirati se o mehanizmima putem kojih se aktivno mogu uključiti u društveni i politički život Rijeke te doprinijeti kvalitetnijem životu mladih u zajednici. Osim toga, kroz aktivnosti javnih događanja mladi sa šireg riječkog područja moći će se uključiti, u sukreiranje sadržaja za mlade u našem gradu te svojim idejama doprinijeti stvaranju onih aktivnosti i sadržaja za koje smatraju da nedostaju u zajednici.

Kroz provedbu ovog projekta, raznim zanimljivim sadržajima obilježit će se i Europski tjedan mladih, koji će se održati od 29. travnja do 5. svibnja 2019., uoči izbora za Europski parlament. Europski tjedan mladih obilježava se svake dvije godine, a ovogodišnje teme su demokracija i mladi te poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u društvu.

Udruga gradova / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Otvoren natječaj za Godišnji program APR-a u 2019. te lokalni u Čakovcu

Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u Godišnjem programu APR-a u 2019. godini te lokalni program u Čakovcu koji će se održavati u siječnju i veljači 2019., a bit će namijenjen lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva i poduzetništva iz Međimurske županije i gradova u Zagorju.

Novi proračun za Erasmus+

Naglasak je povećanog proračuna za program Erasmus+ na mobilnosti, obrazovanju, inovacijama i uključivosti. Zastupnici žele osuvremeniti program i potaknuti osjećaj europske pripadnosti kroz povećane planove mobilnosti i razvoja digitalnih vještina.

Ovog ljeta imate priliku upoznati EU vlakom

Na temelju prijedloga Europskog parlamenta, ovog će ljeta 15.000 osamnaestogodišnjaka dobiti besplatni pokaz kako bi upoznali Europu vlakom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER