Otvoren natječaj za Godišnji program APR-a u 2019. te lokalni u Čakovcu

Krajnji rok za prijavu je 10., odnosno 15. siječnja 2019.

Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u Godišnjem programu APR-a u 2019. godini te lokalni program u Čakovcu koji će se održavati u siječnju i veljači 2019., a bit će namijenjen lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva i poduzetništva iz Međimurske županije i gradova u Zagorju.

Akademija za politički razvoj (APR) je udruga građana koja od 2007. godine djeluje na području razvoja demokratskih vrijednosti pluralizma, tolerancije i dijaloga u hrvatskom društvu, a Godišnji se program provodi u kontinuitetu od 2004. godine.

 

Godišnji program APR-a jednogodišnji je obrazovni program namijenjen lidericama/ liderima i stručnjakinjama/stručnjacima mlađe generacije iz različitih sektora društva: političkih stranaka, poslovnog sektora, javne uprave, civilnoga društva, akademske zajednice i medija, koji je u proteklih 14 godina provedbe uspješno završilo 430 polaznica i polaznika.

Godišnji program sastoji se od pet događanja:

  • dva trodnevna seminara koji se održavaju u različitim dijelovima Hrvatske. Prvi seminar održat će se od 8. do 10. ožujka, a drugi seminar od 10. do 12. svibnja 2019. godine;
  • Godišnje konferencije koja je glavni događaj APR-a na kojem se okupljaju svi alumniji programa, a koja će se održati od 18. do 20. listopada 2019. godine;
  • Svjetskog foruma za demokraciju Vijeća Europe koji okuplja polaznice i polaznike iz preostalih škola ove organizacije te druge zainteresirane sudionice i sudionike, a koji se održava tijekom mjeseca studenog;
  • Završnog susreta na kraju programa koji se održava tijekom prosinca.

Na temelju ovog Poziva, u program će se odabrati otprilike 20 polaznica i polaznika, a prema kriterijima profesionalne uspješnosti, društvene angažiranosti, sektorske i vrijednosne raznolikosti, te spolne i regionalne zastupljenosti. Primanjem u program polaznice i polaznici preuzimaju obavezu sudjelovanja na 4 od 5 događaja Godišnjeg programa.

Zahvaljujući podršci Vijeća Europe, donacijama i članarinama alumnija, APR snosi većinu troškova sudjelovanja polaznica i polaznika u Godišnjem programu. Polaznice i polaznici sudjeluju u troškovima Godišnjeg programa u iznosu od 500,00 kuna, te iznosom od 800,00 kuna u troškovima sudjelovanja na Svjetskom forumu za demokraciju Vijeća Europe u Strasbourgu.

U program se mogu prijaviti hrvatske državljanke i državljani te kandidatkinje i kandidati s boravištem na teritoriju Republike Hrvatske od 26 do 35 godina starosti (odnosno moraju imati manje od navršenih 36 godina u trenutku prijave), uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika (samoprocjena).

Prijava za sudjelovanje u programu sastoji se od prijavnog obrasca te životopisa koje treba poslati na e-mail adresu prijave@apr.hr, dok obrazac za prijave i preporuke možete pronaći ovdje: APR_preporuka_2019  i APR_prijavnica2019.

Krajnji rok za slanje prijave i preporuka je 10. siječnja 2019. godine.

 

Lokalni program u Čakovcu dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici.

Projekt se provodi uz financijsku i organizacijsku potporu Međimurske županije i Udruge gradova – partnera Akademije za politički razvoj, a program s predavačima dostupan je ovdje.

LAPR okuplja do 33 polaznika koji će biti odabrani temeljem javnog poziva. 21 polaznik je iz Međimurske županije, a 12 iz gradova Hrvatskoga zagorja (Krapinsko – zagorska županija). Prilikom odabira vodit će se računa da među polaznicima budu prisutni predstavnici različitih sektora.

Svi polaznici sudjelovat će u tri jednodnevna modula koji će se održavati subotom u Čakovcu. Predviđeni datumi održavanja modula su 26. siječnja, 9. veljače i 23. veljače 2019.

Za sudjelovanje u programu, potrebno je ispuniti  Prijavni-obrazac – LAPR te ga dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu prijave@apr (u predmet elektroničke pošte upisati LAPR /Ime i prezime).

Krajnji rok za prijavu je 15. siječnja 2019. u ponoć.

VEZANE VIJESTI

Rijeci odobren Erasmus+ projekt

Gradu Rijeci odobrena su bespovratna EU sredstva za provedbu projekta koji za cilj ima osnažiti suradnju između mladih i donositelja odluka te ojačati kapacitete za provedbu aktualnog Programa za mlade.

Obilazak radova na Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta

Sedam novih laboratorija, dvije dvorane/predavaonice, kabinet mikrobiologije, dizalo za pristup osobama s invaliditetom, elektrosoba, vrhunska oprema te još štošta drugo bit će smješteno u novom Centru održivog razvoja u sklopu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu bruto površine 689 četvornih metara.

Planirano spaljivanje komunalnog otpada u Konjščini je štetno i nezakonito!

Okolišne udruge i građanske inicijative iz čitave Hrvatske okupljene u koaliciju ‘Zero Waste Hrvatska’ izražavaju podršku inicijativi Krizni eko stožer Konjščina koja okuplja građanke i građane koji se protive realizaciji procesa izgradnje štetne energane (spalionice) komunalnog otpada u Konjščini.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER