U Lučkom otvoreno novo mobilno reciklažno dvorište

Na području grada Zagreba trenutačno je otvoreno 21 reciklažno dvorište

U utorak 2. travnja, na adresi Ulica Lučko 73, s radom je počelo novo zagrebačko mobilno reciklažno dvorište.

U mobilnom reciklažnom dvorištu privremeno se skladišti otpad koji su građani odvojili u kućanstvu. U njemu se ne obavlja obrada otpada, već se prikupljeni otpad predaje na oporabu ovlaštenim tvrtkama. Građani i u ovo reciklažno dvorište mogu predati više od tridesetak vrsta neopasnog otpada koji su odvojili u kućanstvu, poput papira, kartona, plastike, metalne ambalaže, stiropora, starih baterija, staklenog ambalažnog otpada, ravnog stakla, starih lijekova, otpadnih guma bez naplatka (do četiri komada), elektroničkog  i glomaznog otpada i sl.

Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote, od 6:30 sati do 20 sati. Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima reciklažno dvorište ne radi.

U Zagrebačkom holdingu podsjećaju kako se na svim reciklažnim dvorištima vodi evidencija o preuzetom komunalnom otpadu, a korisnici koji predaju otpad prilikom korištenja reciklažnog dvorišta trebaju predočiti osobnu iskaznicu, podatke o sistemskom broju obveznika i objekta (nalaze se na jedinstvenoj uplatnici Zagrebačkog holdinga) ili pokazati bar kod u aplikaciji Razvrstaj MojZG.

VEZANE VIJESTI

Od 1. listopada mijenja se usluga sakupljanja otpada u središtu Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je kako će se tijekom prvog tjedna primjene novog modela prikupljanja miješanog komunalnog otpada s javnih površina u središtu grada ukloniti svi spremnici za navedenu vrstu otpada. Umjesto u njih, građani će miješani komunalni otpad odlagati u ZG vrećicama ispred ulaza svoje zgrade, i to svakog dana osim nedjelje, isključivo u vremenu od 20 do 22 sata.

Zagreb: Predstavljen projekt „Odvajamo otpad, usvajamo navike!“

U reciklažom dvorištu Žitnjak na Čulinečkoj cesti, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i voditelj podružnice Čistoća Davor Vić predstavili su edukativno-informativni projekt za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi „Odvajamo otpad, usvajamo navike!“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER