Energija u rukama građana

Predavanje dr.sc. Borisa Pavlina

Energija u rukama građana naslov je predavanja kojeg će održati dr.sc. Boris Pavlin u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, u četvrtak, dana 14. lipnja 2018. godine s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.

Ukoliko vas zanimaju razvoj, investicije i korištenje obnovljivih izvora energije, a kao građani se želite uključiti u proces energetske tranzicije i postići stvarne promjene u razvoju energetike, Društvo bibliotekara Istre i Zelena energetska zadruga (ZEZ) pozivaju vas na predavanje dr.sc. Borisa Pavlina, koje će se u sklopu projekta Zelena knjižnica, održati u četvrtak, dana 14. lipnja 2018. godine u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, s početkom u 18 sati.

Zelena energetska zadruga (ZEZ) želi građanima omogućiti sudjelovanje u planiranju, odlučivanju, izgradnji i proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, te sudjelovanje u podjeli dobiti. Kroz svoje djelovanje ZEZ potiče razvoj društvenog poduzetništva u energetici, utječe na ravnopravnost društva i očuvanje okoliša. Sve je to moguće kroz energetske zadruge i prvenstveno građansku energiju čiji će koncepti i primjeri iz prakse biti predstavljeni kroz predavanje, a već su davno prepoznati i primjenjuju se u Europi i svijetu.

Dr.sc. Boris Pavlin stručnjak je za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost u zgradarstvu. Bavi se istraživačkim radom na području održivih energetskih tehnologija te je jedan od osnivača ZEZ-a, gdje razvija i radi na projektima održive energije i zajednica.

Više informacija: Facebook / Boris Pavlin: Energija u rukama građana

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Njemačka je supersila čiste energije, a imamo i dokaze

Njemački automobilski superbrendovi Audi, BMW i Mercedes-Benz poznati su širom svijeta, a malo tko nije čuo za Oktoberfest, kao i za briljantne njemačke skladatelje Bacha, Wagnera, Beethovena, Brahmsa, Schumanna, Mendelssohna i druge (dobro, možda su nekima poznatije njemačke manekenke). No, jeste li znali da je ova zemlja također i supersila čiste energije?

Let's Go Green! 1. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama

Zelene i održive knjižnice noviji su segment i pravac u knjižničarstvu, a djeluju s ciljem edukacije svojih korisnika, odnosno promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija, arhitekture i inovacija

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER