Energija u rukama građana

Predavanje dr.sc. Borisa Pavlina

Energija u rukama građana naslov je predavanja kojeg će održati dr.sc. Boris Pavlin u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, u četvrtak, dana 14. lipnja 2018. godine s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.

Ukoliko vas zanimaju razvoj, investicije i korištenje obnovljivih izvora energije, a kao građani se želite uključiti u proces energetske tranzicije i postići stvarne promjene u razvoju energetike, Društvo bibliotekara Istre i Zelena energetska zadruga (ZEZ) pozivaju vas na predavanje dr.sc. Borisa Pavlina, koje će se u sklopu projekta Zelena knjižnica, održati u četvrtak, dana 14. lipnja 2018. godine u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, s početkom u 18 sati.

Zelena energetska zadruga (ZEZ) želi građanima omogućiti sudjelovanje u planiranju, odlučivanju, izgradnji i proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, te sudjelovanje u podjeli dobiti. Kroz svoje djelovanje ZEZ potiče razvoj društvenog poduzetništva u energetici, utječe na ravnopravnost društva i očuvanje okoliša. Sve je to moguće kroz energetske zadruge i prvenstveno građansku energiju čiji će koncepti i primjeri iz prakse biti predstavljeni kroz predavanje, a već su davno prepoznati i primjenjuju se u Europi i svijetu.

Dr.sc. Boris Pavlin stručnjak je za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost u zgradarstvu. Bavi se istraživačkim radom na području održivih energetskih tehnologija te je jedan od osnivača ZEZ-a, gdje razvija i radi na projektima održive energije i zajednica.

Više informacija: Facebook / Boris Pavlin: Energija u rukama građana

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Havaji odsad imaju najveće solarno-baterijsko postrojenje na svijetu

Geološki najstariji havajski otok Kauai postao je središte najvećeg solarno-baterijskog postrojenja na svijetu, sastavljenog od fotonaponskih ćelija kapaciteta 28 megavata te 20-megavatnog sustava litij-ionskih baterija, a procjenjuje se kako će svojim radom postrojenje svake godine nadoknaditi potrošnju od čak 3,7 milijuna galona dizela.

Humanitarna akcija i kićenje ekološkog bora u NSK Zagreb

U organizaciji Radne grupe za zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva (HKD), Odjela Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te Sindikalne podružnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, dana 20. prosinca u 11.30 sati u malom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održava se humanitarna akcija i kićenje ekološkog bora, uz preuzimanje prigodnih recikliranih proizvoda – božićnih ukrasa Učeničke zadruge DAR-MAR.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER