Energija u rukama građana

Predavanje dr.sc. Borisa Pavlina

Energija u rukama građana naslov je predavanja kojeg će održati dr.sc. Boris Pavlin u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, u četvrtak, dana 14. lipnja 2018. godine s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.

Ukoliko vas zanimaju razvoj, investicije i korištenje obnovljivih izvora energije, a kao građani se želite uključiti u proces energetske tranzicije i postići stvarne promjene u razvoju energetike, Društvo bibliotekara Istre i Zelena energetska zadruga (ZEZ) pozivaju vas na predavanje dr.sc. Borisa Pavlina, koje će se u sklopu projekta Zelena knjižnica, održati u četvrtak, dana 14. lipnja 2018. godine u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, s početkom u 18 sati.

Zelena energetska zadruga (ZEZ) želi građanima omogućiti sudjelovanje u planiranju, odlučivanju, izgradnji i proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, te sudjelovanje u podjeli dobiti. Kroz svoje djelovanje ZEZ potiče razvoj društvenog poduzetništva u energetici, utječe na ravnopravnost društva i očuvanje okoliša. Sve je to moguće kroz energetske zadruge i prvenstveno građansku energiju čiji će koncepti i primjeri iz prakse biti predstavljeni kroz predavanje, a već su davno prepoznati i primjenjuju se u Europi i svijetu.

Dr.sc. Boris Pavlin stručnjak je za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost u zgradarstvu. Bavi se istraživačkim radom na području održivih energetskih tehnologija te je jedan od osnivača ZEZ-a, gdje razvija i radi na projektima održive energije i zajednica.

Više informacija: Facebook / Boris Pavlin: Energija u rukama građana

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Kvartovi budućnosti

Zelena energetska zadruga u suradnji s Razvojnim centrom i tehnološkim parkom te Gradom Križevcima dana 13. ožujka 2019. organizira predstavljanje projekta Compile financiranog sredstvima EU iz programa Obzor2020 i nove kampanje grupnog ulaganja u fotonaponsku elektranu.

Križevački sunčani krovovi ponovno sjaje

Nakon uspješno realizirane prve sunčane elektrane putem kampanje grupnog ulaganja, Zelena energetska zadruga je pokrenula novu kampanju u sklopu projekta „Križevački sunčani krovovi”. Ponovno je omogućeno građanima da svojim vlastitim sredstvima financiraju sunčanu elektranu po modelu mikro zajmova.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER