Energija u rukama građana

Predavanje dr.sc. Borisa Pavlina

Energija u rukama građana naslov je predavanja kojeg će održati dr.sc. Boris Pavlin u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, u četvrtak, dana 14. lipnja 2018. godine s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.

Ukoliko vas zanimaju razvoj, investicije i korištenje obnovljivih izvora energije, a kao građani se želite uključiti u proces energetske tranzicije i postići stvarne promjene u razvoju energetike, Društvo bibliotekara Istre i Zelena energetska zadruga (ZEZ) pozivaju vas na predavanje dr.sc. Borisa Pavlina, koje će se u sklopu projekta Zelena knjižnica, održati u četvrtak, dana 14. lipnja 2018. godine u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, s početkom u 18 sati.

Zelena energetska zadruga (ZEZ) želi građanima omogućiti sudjelovanje u planiranju, odlučivanju, izgradnji i proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, te sudjelovanje u podjeli dobiti. Kroz svoje djelovanje ZEZ potiče razvoj društvenog poduzetništva u energetici, utječe na ravnopravnost društva i očuvanje okoliša. Sve je to moguće kroz energetske zadruge i prvenstveno građansku energiju čiji će koncepti i primjeri iz prakse biti predstavljeni kroz predavanje, a već su davno prepoznati i primjenjuju se u Europi i svijetu.

Dr.sc. Boris Pavlin stručnjak je za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost u zgradarstvu. Bavi se istraživačkim radom na području održivih energetskih tehnologija te je jedan od osnivača ZEZ-a, gdje razvija i radi na projektima održive energije i zajednica.

Više informacija: Facebook / Boris Pavlin: Energija u rukama građana

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sustave

Talijanska vlada je povećala potpore za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sustave i sustave za pohranu energije za koje će se umjesto dosadašnjih 50 od sada financirati 110 posto troškova! To je tek dio nove uredbe talijanske vlade koja je prošlog tjedna izglasala paket mjera za oživljavanje gospodarstva kao odgovor na krizu COVID-19.

Kvartovi budućnosti

Zelena energetska zadruga u suradnji s Razvojnim centrom i tehnološkim parkom te Gradom Križevcima dana 13. ožujka 2019. organizira predstavljanje projekta Compile financiranog sredstvima EU iz programa Obzor2020 i nove kampanje grupnog ulaganja u fotonaponsku elektranu.

Križevački sunčani krovovi ponovno sjaje

Nakon uspješno realizirane prve sunčane elektrane putem kampanje grupnog ulaganja, Zelena energetska zadruga je pokrenula novu kampanju u sklopu projekta „Križevački sunčani krovovi”. Ponovno je omogućeno građanima da svojim vlastitim sredstvima financiraju sunčanu elektranu po modelu mikro zajmova.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER