Open Rivers Programme najavio novi poziv za financiranje uklanjanja barijera na rijekama

Prijave se podnose do 4. travnja 2024.

Imate inovativne ideje i dojmljive projekte kojima želite ukloniti barijere uz pomoć programa Open Rivers Programme ili tražite bespovratna sredstva za realizaciju projekata u suradnji s drugim organizacijama i udrugama?

Postupak prijave detaljno je opisan u informativnom vodiču na stranicama programa Open Rivers Programme, a prihvatljivi prijavitelji svoje prijedloge mogu predati putem portala za online prijavu. Imajte na umu da se prihvaćaju prijave u dvjema kategorijama: A - uklanjanje barijera uz pomoć programa i B – u suradnji s drugim organizacijama i udrugama.

Naime, Open Rivers Programme sada prihvaća prijave za bespovratna sredstva za uklanjanje riječnih barijera uz podršku programa (Kategorija A) i u suradnji s drugim organizacijama i udrugama (Kategorija B), a prijedlozi se mogu podnijeti do četvrtka 4. travnja u 17:00 sati po srednjoeuropskom ljetnom vremenu (CEST).

Program je posebno zainteresiran za potporu projektima uklanjanja barijera koji će omogućiti ponovno uspostavljanje najmanje 10 km slobodnog toka rijeka.

Osim toga, Open Rivers Programme poziva i na pridruživanje webinaru s pitanjima i odgovorima o programu čime se pruža prilika za raspravu o svim pitanjima u vezi s pozivom, i to izravno s programskim timom. Webinar je zakazan za 12. ožujka, a sudjelovanje je ograničeno na prvih 100 prijavljenih.

Sljedeći poziv za prijave za uklanjanje riječnih barijera zakazan je za 14. lipnja 2024.

 

VEZANE VIJESTI

Uz sadnju rekordnih 40 000 stabala, Pariz će ove zime dobiti i dvije urbane šume!

Ove zime u Parizu će se posaditi čak 40 000 stabala ili gotovo dvostruko više nego tijekom prošle jeseni i zime kada je posađen rekordan broj od 25 000 stabala. Pariška gradska uprava na čelu s gradonačelnicom Anne Hidalgo nastavlja sa zelenom transformacijom Pariza, pretvara ga u vrtni grad i omogućuje pristup prirodi svim Parižankama i Parižanima.

WWF i NP Plitvička jezera započeli s pripremama za uklanjanje barijera s Bijele rijeke

Nakon uspješnog uklanjanja prve barijere na rijeci Vezišnici u Crnoj Gori i preuzimanja inicijative za uklanjanje barijera u Sloveniji, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF uz potporu europskog Open Rivers programa – organizacije za dodjelu bespovratnih sredstava posvećene obnovi rijeka, sada preuzima inicijativu za uklanjanje barijera u Hrvatskoj.

Hrvatska jedan korak bliže rijekama slobodnog toka

Dam Removal Europe (DRE), pod vodstvom Svjetske zaklade za migraciju riba (WFMF), s regionalnim partnerima pokreće projekt za povećanje razmjera uklanjanja barijera u Jugoistočnoj Europi. U Hrvatskoj će NP Plitvička jezera u suradnji s WWF-om ukloniti barijere s Bijele rijeke.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER