Pula je domaćin treće međunarodne konferencije Green Days

Nakon uspješno održanih prvih dviju konferencija u Varaždinu 2022. i Osijeku 2023. godine, Pula će 2. i 3. svibnja ove godine biti domaćin treće međunarodne konferencije Green Days.

Konferencija će se 2. svibnja održati u hotelu Park Plaza Histria, a sljedećeg dana terenski, uz praktične prezentacije i stručne obilaske pulskih parkova. U organizaciji skupa sudjeluju Grupacija održavanja zelenih površina, koja djeluje u sklopu Udruženja komunalnog gospodarstva pri HGK, i tvrtka domaćin Pula Herculanea d.o.o. Pokrovitelji skupa su Hrvatska gospodarska komora, Grad Pula i Udruga gradova RH.

Skup će okupiti stručnjake iz komunalnih poduzeća, predstavnike jedinica lokalne samouprave, javnih ustanova i znanstvenih institucija, kao i dobavljače tehnologije i komunalne opreme.

Konferencija će prvog dana biti podijeljena u tri tematska bloka: invazivne vrste i postupanje, klimatske promjene - izazovi i rješenja, ekološki benefiti urbanih stabala, dok je drugi dan rezerviran za praktične prezentacije i studijske posjete. Sudjelovanje na konferenciji možete prijaviti putem sljedećeg online prijavnog obrasca.

VEZANE VIJESTI

Pravo na povijest: Besplatan ulaz u stalni postav obnovljenog Muzeja grada Beča

Muzej grada Beča (Wien Museum) na Karlsplatzu nakon trogodišnje obnove i proširenja ponovno se otvara 6. prosinca 2023. Muzejska zgrada, izgrađena 1959. godine u samom srcu grada prema projektu bečkog arhitekta Oswalda Haerdtla, sada raspolaže s više prostora za vrhunske muzejske zbirke i organizaciju izložbi, odgovarajućim prostorima za edukaciju i obrazovanje te funkcionalnim prostorima za događanja.

Grad Pula uvodi mjere dodatne racionalizacije trošenja vodnih resursa

Grad Pula s Pula Herculaneom, tvrtkom koja u sklopu svojih djelatnosti provodi i usluge održavanja javnih zelenih površina te čišćenja prometnica u Puli, od ovog će tjedna pokrenuti niz aktivnosti u cilju racionalnijeg trošenja vodnih resursa kako bi se pridonijelo prevenciji ili ublažilo efekte eventualnog proglašenja mjera redukcije vode na području Istarske županije i Grada Pule.

Potvrđeno je: U ŽCGO Kaštijun nije bilo ekološkog incidenta

U ponedjeljak je u Puli održan sastanak predstavnika Grada Pule, Istarske županije, Skupštine Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, Nadzornog odbora i Građanske inicijative na kojem je direktor ŽCGO Kaštijun Darko Stilinović ponovio kako nije došlo do ekološkog incidenta na Kaštijunu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER