Radionice o utjecaju vremena, klime i klimatskih promjena na turizam te energetiku u graditeljstvo

Hrvatska gospodarska komora u Puli organizira dvije radionice u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ)

Svi gospodarski sektori osjetljivi su na vrijeme i klimu, pa tako i turistički sektor te energetika i graditeljstvo. Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom organizira dvije radionice koje će se održati u Županijskoj komori Pula 24. i 25. ožujka 2020. godine.

Prva radionica pod nazivom „Utjecaj vremena, klime i klimatskih promjena na turizam“ održat će se u utorak 24. ožujka, u 12 sati u Županijskoj komori Pula (Carrarina 5). Na radionici će biti prikazani proizvodi i usluge koje je DHMZ razvio za potrebe održivog razvoja turizma, nakon čega slijedi rasprava u kojoj su gospodarstvenici pozvani na razmjenu iskustva, iskazivanje potreba i razgovor sa stručnjacima DHMZ-a radi što bolje uzajamne suradnje i postizanja što boljih poslovnih rezultata. Prijava je moguća putem online obrasca do 23. ožujka.

Radionica „Utjecaj vremena, klime i klimatskih promjena na energetiku i graditeljstvo“ održat će se dan kasnije, u srijedu 25. ožujka, također u Županijskoj komori Pula s početkom u 10 sati, a prijave su moguće putem online obrasca do 24. ožujka.

Više informacija o radionici možete dobiti u HGK Sektoru za energetiku i zaštitu okoliša od Adriane Grzunov (01/4606-793) ili u Županijskoj komori Pula od Morene Mačina (052/378-112).

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Otvoren trinaesti natječaj Indeksa DOP-a

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora trinaestu godinu za redom provode natječaj Indeks DOP-a - ocjenjivanje dobrovoljnih društveno odgovornih praksi hrvatskih poduzeća. Mogućnost sudjelovanja u natječaju imaju sva poduzeća koja su u 2019. godini poslovala pozitivno.

Europska komisija više ne dozvoljava prodaju klasičnih bojlera u EU

Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera, no visoki troškovi njihove ugradnje te sanacija dimnjaka problem su za 75.000 korisnika plinskog grijanja, upozoreno je u srijedu na radionici u HGK.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER