Radionice o utjecaju vremena, klime i klimatskih promjena na turizam te energetiku u graditeljstvo

Hrvatska gospodarska komora u Puli organizira dvije radionice u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ)

Svi gospodarski sektori osjetljivi su na vrijeme i klimu, pa tako i turistički sektor te energetika i graditeljstvo. Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom organizira dvije radionice koje će se održati u Županijskoj komori Pula 24. i 25. ožujka 2020. godine.

Prva radionica pod nazivom „Utjecaj vremena, klime i klimatskih promjena na turizam“ održat će se u utorak 24. ožujka, u 12 sati u Županijskoj komori Pula (Carrarina 5). Na radionici će biti prikazani proizvodi i usluge koje je DHMZ razvio za potrebe održivog razvoja turizma, nakon čega slijedi rasprava u kojoj su gospodarstvenici pozvani na razmjenu iskustva, iskazivanje potreba i razgovor sa stručnjacima DHMZ-a radi što bolje uzajamne suradnje i postizanja što boljih poslovnih rezultata. Prijava je moguća putem online obrasca do 23. ožujka.

Radionica „Utjecaj vremena, klime i klimatskih promjena na energetiku i graditeljstvo“ održat će se dan kasnije, u srijedu 25. ožujka, također u Županijskoj komori Pula s početkom u 10 sati, a prijave su moguće putem online obrasca do 24. ožujka.

Više informacija o radionici možete dobiti u HGK Sektoru za energetiku i zaštitu okoliša od Adriane Grzunov (01/4606-793) ili u Županijskoj komori Pula od Morene Mačina (052/378-112).

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Kako je jedna laguna postala prva linija obrane od klimatskih promjena

Stanovništvo na albanskoj obali Jadranskog mora se s ozbiljnom prijetnjom podizanja razine mora suočava već duži niz godina, no čini se kako je za jedan dio obale pronađeno prirodno rješenje koje albanska vlada koristi uz pomoć Globalnog fonda za okoliš i UN-ovog Programa za okoliš.

Europska komisija više ne dozvoljava prodaju klasičnih bojlera u EU

Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera, no visoki troškovi njihove ugradnje te sanacija dimnjaka problem su za 75.000 korisnika plinskog grijanja, upozoreno je u srijedu na radionici u HGK.

Energija u rukama građana

Energija u rukama građana naslov je predavanja kojeg će održati dr.sc. Boris Pavlin u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, u četvrtak, dana 14. lipnja 2018. godine s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.

Sve se vrti oko održivog razvoja i autentičnosti

Očuvani okoliš preduvjet je za razvoj turizma, a u svijetu je sve važnije graditi turističku ponudu temeljem smjernica odgovornog i održivog turizma uz prateći razvoj infrastrukture i prioritetnu zaštitu okoliša cijelog odredišta

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER