Vrijedna donacija Križevačkog KTC-a čuvarima prirode Međimurske prirode

Od šumskih priča do pomoći divljim životinjama

Dokumentaristički serijal Međimurske prirode pod nazivom „Što je sova vidjela?“ urodio je plodom. Zahvaljujući donaciji križevačkog KTC-a Služba međimurskih čuvara prirode bit će bogatija za transporter za prijevoz ozlijeđenih životinja, kućicama za sove kukuvije i fotozamku.

Križevačka tvrtka KTC d.d. donirala je Službi čuvara prirode Javne ustanove Međimurska priroda financijska sredstva za nabavu transportera (bokseva) za prijevoz ozlijeđenih životinja, kućica za sove kukuvije i fotozamku.

Uručenje donacije održano je u petak 16. veljače uz obalu rijeke Mure u neposrednoj blizini Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu. Svečanosti su u ime tvrtke KTC nazočili predsjednica uprave Daliborka Kranjčić i Tomislav Gerić, voditelj digitalnog marketinga, te Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode i međimurski čuvari prirode Velimir Bašek i Antonio Krušelj.

  • Predsjednica uprave KTC-a Daliborka Kranjčić i Tomislav Gerić, voditelj digitalnog marketinga

Što je sova vidjela?

Suradnju su potakle šumske priče JU Međimurska priroda snimljene fotozamkama. Naime, u sklopu redovitog nadzora međimurski čuvari prirode na određena staništa postavljaju fotozamke za praćenje i istraživanje divljih životinja koje obitavaju na zaštićenim područjima Međimurske županije. Pri tome nastaju različiti videozapisi, a neke od njih je Međimurska priroda odlučila podijeliti sa zainteresiranom javnošću. S tom namjerom u rujnu 2022. godine pokrenut je dokumentaristički serijal nazvan „Što je sova vidjela?“ i do sada su objavljene dvadeset i tri epizode. Glavni glumci su, dakako, divlje životinje.

Serijal je zapažen i van Međimurske županije pa je tako ostvarena suradnja s hrvatskim lancem trgovačkih centara, križevačkim KTC-om, i dogovoren društveno odgovoran projekt za pomoć sovama i drugim divljim životinjskim vrstama.

Gosti iz KTC-a su prilikom posjeta Križovcu razgledali i postav Centra za posjetitelje Med dvemi vodami, a tom prilikom najavljen je nastavak suradnje s JU Međimurska priroda.

VEZANE VIJESTI

U Križovcu se otvara poučna staza „Čovjek i rijeka“

Poučna staza „Čovjek i rijeka“ vodi posjetitelje staze u prošlost kada je uz rijeku Muru pasla stoka te se vadio ugljen. Kroz laganu šetnju od Centra za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu do rijeke Mure obilazi se deset postaja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER