Međimurska priroda već priprema nove sadržaje i programe za Noć muzeja 2025.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami tijekom 19. Noći muzeja posjetilo je više od 560 posjetitelja.

Sve generacije uživale su tog petka 26. siječnja u programskim sadržajima koje su pripremili djelatnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije.

Prva samostalna izložba fotografija autorice Kristine Poljak iz Svete Marije, kamišibaj, odnosno kazališna predstava kratkog formata „Kuku i Vukonja“, razgled galerija Mura i Drava uz „Lov na blago“, predstavljanje Godišnjaka 2023. u izdanju Međimurske prirode te druženje uz tople napitke i ognjište na otvorenom bili su djelići mozaika Noći muzeja 2024. u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami.

Djelatnici Međimurske prirode već sada za jubilarnu 20. Noć muzeja 2025. godine najavljuju nove sadržaje i programe.

 

VEZANE VIJESTI

Zašto su u dva zadarska parka namjerno ostavljene nepokošene površine?

Javna ustanova Natura Jadera i komunalna tvrtka Nasadi d.o.o. Zadar provode aktivnost „Neka parkovi zazuje“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti oprašivača. U Perivoju Vladimira Nazora i Perivoju Vrulje namjerno su ostavljene manje nepokošene površine čime je osigurana cvatnja divljeg cvijeća potrebnog za prehranu raznolikih „zujalica“, vrijednih oprašivača.

U Križovcu se otvara poučna staza „Čovjek i rijeka“

Poučna staza „Čovjek i rijeka“ vodi posjetitelje staze u prošlost kada je uz rijeku Muru pasla stoka te se vadio ugljen. Kroz laganu šetnju od Centra za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu do rijeke Mure obilazi se deset postaja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER