Zalihama lijekova u bečkim ljekarnama može se pristupiti putem nove aplikacije

Aplikacija ApoScout pokazuje trenutačnu dostupnost lijekova u bečkim ljekarnama, podatke o noćnim službama i dežurstvima, a omogućuje i pretraživanja ljekarni u Austriji

Telefoniranje ili posjet nekoliko ljekarni zbog potrage za lijekovima u Beču je stvar prošlosti. Nova aplikacija ApoScout trenutačno pokazuje dostupnost odobrenih lijekova u 70 bečkih ljekarni, a uskoro će ih biti još više.

Bečki gradski vijećnik za zdravstvo Peter Hacker izuzetno je zadovoljan razvojem ove sjajne aplikacije koja će Bečanima i Bečankama olakšati potragu za lijekovima.

„Ako lijek u određenoj ljekarni nije dostupan, aplikacija prikazuje u kojim se ljekarnama može pronaći, kao i alternativa s istim aktivnim sastojkom. Kupci mogu pomoću aplikacije nazvati željenu ljekarnu i rezervirati lijek.“ – kaže Hacker.

Informacije o dostupnosti lijekova automatski se unose iz sustava za upravljanje lijekovima, što kupcima i ljekarnicima olakšava potragu za lijekom. Aplikacijom je za sada obuhvaćeno 20 posto bečkih ljekarni, a njihov broj će se uskoro povećati. Za osobe koje se slabije snalaze s aplikacijama i pametnim telefonima ubuduće će postojati i mogućnost  poziva telefonom službe Gesundheitshotline 1450.

Aplikacija ApoScout može se preuzeti putem sljedeće poveznice.

VEZANE VIJESTI

Rekordne temperature u Vječnom Gradu lakše se podnose uz „velike nosove“

Kultne rimske fontane s pitkom vodom gase žeđ i rashlađuju stanovnike i posjetitelje Vječnog Grada otkako su prvi put postavljene 1872. godine. Tradicionalne rimske fontanelle Rimljani su od milja nazvali nasoni ili „veliki nosovi“, a procjenjuje se da ih na području grada ima oko 2 500, odnosno najviše 2 800.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER