Obilježavanje Dana mimoza 2024. na Cvjetnom trgu

Prvi mjesec u godini već je tradicionalno poznat kao mjesec borbe protiv raka vrata maternice

U subotu se obilježava 17. Dan mimoza – Nacionalni dan protiv raka maternice i 18. Europski tjedan prevencije raka vrata maternice (22. – 28. siječnja 2024.). Cilj obilježavanja je podsjetiti na prioritet zdravlja i edukacije o prevenciji raka vrata maternice te poduzimanje koraka za smanjenje rizika od ovog raka.

U subotu 27. siječnja, od 10.00 do 14.00 sati, na Trgu Petra Preradovića, održat će se javnozdravstvena akcija „Dan mimoza 2024“, u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a uz podršku Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-om i drugih spolno prenosivih bolesti.

U 11:00 sati događanju će se pridružiti pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Lora Vidović, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je podići svijest javnosti, a posebice žena, o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenju protiv HPV-a te brizi za vlastito intimno zdravlje, kako bi se zahvaljujući preventivnim mjerama smanjila smrtnost od ove zloćudne bolesti.

VEZANE VIJESTI

U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra dm lani podržao devet projekata usmjerenih na žensko zdravlje

Tijekom protekle godine aktivnosti dm-a su usmjerene na zdravlje, s posebnim naglaskom na zdravlje žena, čime se skrenula pozornost na teme i izazove s kojima se žene susreću. Uz natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra, tijekom godine je osiguran dodatan prostor za raspravu i edukaciju o ženskom zdravlju, a u suradnji sa stručnjacima kreirana je serija od šest podcasta te organizirana prva dm konferencija o ženskom zdravlju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER