Građanima Opatije upućen poziv za predlaganje malih komunalnih akcija

Predlaganjem malih komunalnih akcija najkasnije do 15. rujna 2023. možete sudjelovati u izradi Proračuna Grada Opatije za 2024.

Grad Opatija pozvao je sve zainteresirane građane i građanke da se uključe u izradu Proračuna Grada Opatije za 2024. godinu predlaganjem malih komunalnih akcija.

Predlaganjem malih komunalnih akcija građani i građanke Opatije imaju priliku neposredno predložiti ulaganja iz Proračuna koja će utjecati na poboljšanje komunalnog standarda u mjestima gdje žive ili borave. Prijedlozi se mogu podnijeti ispunjavanjem online obrasca koji je kreiran na način da komunikacija bude što jednostavnija i brža za sve korisnike, ističu u Gradu Opatiji.

On line obrazac ima unaprijed definirana područja unutar kojih je moguće davati prijedloge i to za postavljanje ili zamjenu sprava na dječjim igralištima, uređenje novih javnih ili zelenih površina, uspostavu novih autobusnih stajališta i postavljanje nadstrešnica na postojećima i postavljanje novih stupova i/ili novih rasvjetnih tijela. Također, građani mogu predložiti iscrtavanje ili obnovu horizontalne prometne signalizacije, postavljanje ili obnovu  vertikalne prometne signalizacije, prometnih ogledala, ležećih policajaca, odbojnika i sl. Prijedlozi se prihvaćaju i za općenito poboljšanje komunalnog standarda i to putem preporuka i zahtjeva za poboljšanje standarda održavanja komunalne infrastrukture, kao i za obnovu postojećih javnih površina kao što su nerazvrstane ceste, igrališta, parkovi, trgovi, stubišta, šetnice, putevi, javna parkirališta, autobusna stajališta i dr.

Online obrazac sadrži i interaktivnu kartu Grada Opatije na kojoj se može označiti područje ili mjesto gdje se želi poboljšati komunalni standard ili riješiti određeni komunalni problem, a za sve građan(k)e koji žele sudjelovati u ovom obliku participativnog proračuna, a koji se ne služe računalom, bit će omogućeno da u prostorijama Grada Opatije ispune pripremljeni obrazac i predaju ga pisarnicu Grada.

Prijedlozi se na oba načina podnose najkasnije do 15. rujna 2023., nakon čega će biti javno objavljeni. Istekom roka svi prikupljeni prijedlozi bit će obrađeni te upućeni mjesnim odborima da u okviru planiranih sredstava Proračuna Grada Opatije za tu namjenu odluče koji će se prijedlozi građana na njihovom području realizirati u 2024. godini.

Grad Opatija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zagreb zatrpan lišćem, a Zrinjevac bez odgovora

„Za skupljanje lišća trebali bi biti zaduženi u Zrinjevcu, podružnici Zagrebačkog holdinga, jer to spada u djelatnosti uređivanja i održavanja javnih površina. Pokušali smo ih kontaktirati kako bismo doznali koliko se često vodi briga o tome da pločnici ne budu zakrčeni lišćem, ali odgovore nismo dobili“, izvijestio je Večernji list.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER