Međimurska priroda obilježila Svjetski dan rendžera

3. Kamp mladih čuvara prirode okupio prirodoslovce, vatrogasce, sokolare, lovce na leptire i nagrađene zaštitare prirode

Povodom Svjetskog dana rendžera (31. srpnja), Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode organizirala je 3. Kamp za mlade čuvare prirode. Održan je u Frkanovcu na Matulovu gruntu u subotu 29. srpnja i okupio dvadeset i jednog sudionika, uzrasta od tri do četrnaest godina.

Održane tri poučne i zabavne radionice

Djelatnici Međimurske prirode Sara Kočiš, viša stručna suradnica za edukaciju i interpretaciju i čuvar prirode Antonio Krušelj, vodili su prirodoslovnu radionicu kroz koju su djeca upoznala dio životinjskog svijeta Međimurja. Predstavnici DVD Lopatinec, Danijel Vinković, Tomica Horvatić i Niko Turk za sudionike kampa pripremili su zabavne vježbe za djecu i mlade, dok su članovi Hrvatskog sokolarskog kluba Ivan Horvat iz Donjeg Kraljevca s kćerkom Ivanom i sinom Nikolom te Zlatko Habuš iz Belice sa suprugom Danijelom predstavili su sokolarenje i priredili malu izložbu ptica.

  • Foto: JU Međimurska priroda

Nakon poučnih radionica održana je svečanost dodjele nagrada najboljim mladim čuvaricama prirode i zaslužnom pojedincu u 2023 godini. Međimurska priroda dodijelila je ove godine tri nagrade. U kategoriji Najbolje Mlade čuvarice prirode 2023. godine proglašene su Luna Rob i Vjera Hrlec, dok je Godišnje priznanje za aktivizam u zaštiti prirode 2023. godine osvojio Rudolf Rajf. Više o nagrađenima saznajte na mrežnoj stranici Međimurske prirode.

  • Foto: JU Međimurska priroda

Druženje na Matulovu gruntu nastavljeno je uz fire-pit, pečenje jegera i okrepu. Atrakcija 3. kampa mladih čuvara prirode uslijedila je s dolaskom mraka, kada je krenuo Lov noćnih leptira. Ivica Pakrac, preparator Gradskog muzeja Varaždin postavio je svijetleće piramide te ispripovijedao brojne zanimljivosti iz života noćnih leptira i drugih kukaca.

 

VEZANE VIJESTI

Kamo za vikend? U Međimurje na Dan otvorenih vrata na Matulovu gruntu!

Zatvaranje ovogodišnje sezone na Matulovu gruntu i Dan otvorenih vrata održat će se u nedjelju 25. rujna od 14 do 18 sati. Na danu otvorenih vrata moći ćete prošetati starom „hižom“, popratnim gospodarskim objektom u kojem se nalazi stara preša te cijelim „gruntom“ na kojem možete organizirati piknik.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER