Predstavljen projekt rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj

Velik iskorak za zagrebačku sportsku infrastrukturu

U sklopu projekta rekonstruirat će se zapadna tribina i dograditi ostale tribine, a stadion će raspolagati s 12 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta. Projekt vrijedan oko 20 milijuna eura uključuje i uređenje infrastrukture oko stadiona.

Stadion u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici kreće u rekonstrukciju najvjerojatnije sljedeće godine, a vrijednost projekta je nešto ispod 20 milijuna eura. Kapacitet stadiona će se povećati kako bi se na njemu mogle igrati europske utakmice, a radovi bi trebali biti dovršeni do proljeća 2025. godine.

© Grad Zagreb

„Radovi počinju u proljeće 2024. Osigurali smo novac u proračunu, a nadamo se i sufinanciranju od strane UEFA-e preko HNS-a. Nadam se da će stadion mnogima biti lijep i dobro došao jer je bitan korak za unaprjeđenje sportske infrastrukture u gradu Zagrebu. Trebao bi biti gotov do proljeća 2025. godine”, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjem predstavljanju projekta rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj u prostorijama Zagrebačkog nogometnog saveza.

© Grad Zagreb

Također, Tomašević je kazao kako će nakon dovršetka projekta rekonstrukcije to biti jedan „od najmodernijih i najzelenijih stadiona u Europi“.

Stadion će biti zatvoren sa sve četiri strane, imat će solarne panele na krovu, vertikalne vrtove koji će se napajati kišnicom, kao i tank ispod igrališta za grijanje i hlađenje terena. Uz stadion će se, također, izgraditi parking i novi gradski trg.

© Grad Zagreb

Proširenjem kapaciteta, stadion će zadovoljavati 4. kategoriju UEFA-e pa će se na njemu moći odigravati utakmice Lige prvaka, kao i utakmice reprezentacije. Plan je da se na njega preseli i NK Dinamo dok se bude rušio Maksimirski stadion i gradio novi na njegovom mjestu.

Kako ističu u zagrebačkoj gradskoj upravi, stadion u Kranjčevićevoj je uz obnovu Doma sportova i izgradnju bazena u Španskom, ključni prioritet sportske infrastrukture u Zagrebu.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Veća dostupnost zelenih površina godišnje bi u Zagrebu sačuvala 143 života

Institut za globalno zdravlje u Barceloni (ISGlobal) objavio je rang listu europskih gradova s najvećim rizikom od smrti uslijed nedostatka zelenih površina. Europski gradovi godišnje bi mogli spriječiti čak 43.000 smrtnih slučajeva provođenjem preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o dostupnosti zelenih površina.

Predstavljena aplikacija Energetski info centar Grada Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je aplikaciju Energetski info centar Grada Zagreba putem koje građani i poduzetnici mogu dobiti podatke o sunčanom potencijalu vlastitog krova te o tome koliko bi bila ušteda i povrat investicije ukoliko postave sunčanu elektranu na krovove svojih kućanstava ili poslovnih prostora.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER