U Opatiji počinju radovi na modernizacija javne rasvjete

Rok za zamjenu 2 700 komada rasvjetnih tijela je 180 dana

Zamjenom dotrajalih lampi novom LED rasvjetom postići će se godišnja ušteda električne energije od čak 60 posto, ističu u Gradu Opatiji.

Vrijednost radova je 793.416,95 eura (PDV nije uključen), izvođač radova je tvrtka Domeni d.o.o., a rok za zamjenu 2 700 komada rasvjetnih tijela je 180 dana.

Kako ističu u opatijskoj gradskoj upravi, zamjenom dotrajalih lampi novom LED rasvjetom na godišnjoj razini će se postići ušteda električne energije od čak 60 posto.

Grad Opatija ovaj projekt modernizacije javne rasvjete financira putem kreditnog zaduženja kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a s obzirom da će se novom LED rasvjetom postići značajne uštede u potrošnji električne energije, otplata kredita financirat će se iz ostvarenih ušteda.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Woodburn hrvatskim tvrtkama želi predstavit prednosti PPA ugovora

Odjel za eksterijer globalne automobilske tvrtke Magna International (Magna) potpisao je svoj prvi ugovor o otkupu električne energije (PPA) s tvrtkom Woodburn Capital Partners. Temeljem sklopljenog ugovora, Woodburn će izgraditi i operativno voditi posebnu fotonaponsku elektranu snage 2,4 MW na lokaciji Magnine tvornice u Češkoj Republici, u skladu s 15-godišnjim PPA aranžmanom.

U tijeku je modernizacija sustava javne gradske rasvjete u Rijeci

U sklopu projekta modernizacije sustava javne rasvjete na području Rijeke, u tijeku je zamjena više od 13 500 svjetiljki novim i učinkovitijim LED svjetiljkama. Riječ je o zamjeni čak 85 % svjetiljki u sustavu javne rasvjete grada Rijeke koji čini ukupno njih 16 000, a projekt je započeo sredinom ove godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER