U Samoboru se otvara izložba fotografija „Poleti sa mnom“

Ptice, predivna stvorenja koja nas oduvijek intrigiraju svojim pjevom, bojama i letom, imaju svoje posebne obožavatelje, promatrače-fotografe ptica. Njihova upornost i sjajno oko podarili su nam divne fotografije koje nas vode u tajanstveni svijet pernatih letača.

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije poziva vas na otvaranje izložbe fotografija „Poleti sa mnom“ u subotu 1. travnja 2023. godine u 19 sati (Autobusni kolodvor Samobor, 151. samoborske brigade HV 1).

Znate li koje su naše najpoznatije ptice selice, a koje ptice najčešće možemo vidjeti u vlastitim dvorištima ili vrtovima? Koje ptice na jesen odlaze na Madagaskar, a tko se sve vraća u proljeće? Koje ptice na putu prelete preko 20.000 kilometara? Koja je ptica najveća ptica močvarica, a koja grabljivica s rasponom krila od dva metra? Znate li kako izgleda najmanja ptica Europe?

Ako je samo na jedno pitanje odgovor bio „ne“, dođite i upoznajte čaroban svijet ptica. Na izložbi će biti izloženo 29 fotografija četiri autora: Tomice Rubinića, Petra Sabola, Vlade Pirša i Tomislava Klanfara. Fotografije prikazuju svu ljepotu života ptica koju je u divljini gotovo nemoguće vidjeti.

VEZANE VIJESTI

Samobor: Na Stražniku otvorena staza „Upoznajmo šumu”

U Park šumi Stražnik otvorena je edukativno rekreativna staza „Upoznajmo šumu“ uređena sredstvima dobivenim iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 830.000,00 kn od čega je 80 % financirano sredstvima Europske unije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER