U Kninu se u subotu održava Sajam razmjene predmeta i ekološka radionica

Upoznajte se s važnosti recikliranja i ponovne upotrebe materijala na kreativan način

Ekološka udruga „Krka“ Knin poziva sve zainteresirane građan(k)e Knina na Sajam razmjene predmeta i edukativnu ekološku radionicu o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade. Sajam će se održati u subotu 25. veljače s početkom u 11 sati u prostoru Informacijsko-inovacijskog inkubatora 3i (Sinjska ulica 10).

Program će početi ekološkom radionicom, nakon čega će se organizirati sajam razmjene predmeta koji će trajati do 17 sati. Svrha održavanja radionice je edukacija građana o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade. Radionice će imati teoretski i praktični dio. U teoretskom dijelu će se održati prezentacija o navedenoj temi, a u praktičnom dijelu sudionici će se na kreativan način upoznati s važnosti recikliranja i ponovne upotrebe materijala. Izrađene predmete sudionici će dobiti na poklon.

Nakon održane radionice održat će Sajam razmjene predmeta na kojem možete sudjelovati kao izlagači i besplatno razmjenjivati korištene predmete za druge predmete (odjeću, knjige, igračake i sl.) Svrha održavanja sajma razmjene je razvijanje svijesti kod građana o važnosti kruženja predmeta, odnosno o važnosti sprječavanja nastanka otpada i ponovne uporabe. Svi izlagači i posjetitelji na poklon će dobiti platnenu vrećicu.

Ova događanja odvijaju se pod pokroviteljstvom Grada Knina u suradnji s Ekološkom udrugom „Krka“ Knin, a interes za izlaganje na sajmu razmjene te dolazak na radionicu možete potvrditi na telefon 022 664 608 ili e-mail ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr.

Događanja se održavaju u sklopu projekta o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade koji provodi Grad Knin, a sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Rijeka: Festival „Novo vrijeme za stare stvari 2“ u Riperaju“

KD Čistoća Rijeka povodom 14. Europskog tjedna za smanjenje otpada (EWWR 2022) organizira festival „Novo vrijeme za stare stvari 2“, koji će se od 22. do 26. studenog 2022. održati u Riperaju (Ivana Zajca 20b).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER