Ovog vikenda održava se manifestacija „Servus Maksimir“

Program uključuje sajam lokalnih ekoloških i drugih certificiranih domaćih proizvoda

Grad Zagreb i Javna ustanova Maksimir zajedno s partnerima organiziraju adventsku manifestaciju „Servus Maksimir“ s temom „Kretanje, hrana i zdravlje“, koja će se održati u subotu i nedjelju 17. i 18. prosinca 2022., od 10:00 do 16:00 sati na glavnom ulazu u Park Maksimir.

Bogat i raznolik program uključuje sajam lokalnih ekoloških i drugih certificiranih domaćih proizvoda, edukativni javnozdravstveni sadržaj (mjerenje tlaka, šećera, nutricionističko savjetovalište…), stručna predavanja vezana uz prehranu, savjetovanja, kreativne radionice za djecu i sportske aktivnosti.

Na manifestaciji će sudjelovati dvadesetak proizvođača domaćih proizvoda, a mogućnost sudjelovanja dodatnih proizvođača moguća je putem prijavnice na sljedećoj poveznici.

„Ovim putem želimo naglasiti važnost konzumiranja proizvoda s dodanom vrijednošću, a isto tako potaknuti naše sugrađane na brigu o vlastitom zdravlju i važnosti kretanja. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i provedu ugodne trenutke uz prigodnu božićnu glazbu, kuhano vino i divne proizvode naših vrijednih OPG-ova“, ističu u zagrebačkoj gradskoj upravi.

Partneri manifestacije su: Gradska četvrt Maksimir, NZJZ Dr. Andrija Štampar, Dom zdravlja Zagreb – Istok, Dom zdravlja Zagreb – Centar, Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Dječji vrtić Maksimir i Udruga Aktivan život.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Veća dostupnost zelenih površina godišnje bi u Zagrebu sačuvala 143 života

Institut za globalno zdravlje u Barceloni (ISGlobal) objavio je rang listu europskih gradova s najvećim rizikom od smrti uslijed nedostatka zelenih površina. Europski gradovi godišnje bi mogli spriječiti čak 43.000 smrtnih slučajeva provođenjem preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o dostupnosti zelenih površina.

Mali plac na novim lokacijama u centru grada i Novom Zagrebu

Nakon brojnih ljetnih izdanja na otvorenom, jedinstvena mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda malih proizvođača – Mali plac, seli na dvije nove lokacije. Tjedna nabavka domaćih namirnica odsad će se moći obaviti u strogom centru grada, ali i Novom Zagrebu.

5. Mali Food Hub: Sve što trebate znati o kućnom kompostiranju

Jedan od jednostavnih načina na koji svatko od nas može doprinijeti zaštiti okoliša i održivom razvoju je kućno kompostiranje. Upravo se toj temi posvećuje peto izdanje Malog Food Huba koje će se održati u subotu, 1. prosinca od 11 do 14 sati u Travel&Technology Hubu Gacka16.

Grad Umag pokrenuo projekt „Umaški gradski vrtovi“

Uslijed krize uzrokovane koronavirusom, Grad Umag odlučio je pokrenuti projekt davanja u zakup gradskih vrtova čime će se poboljšati kvaliteta života građana Umaga u socijalnom, zdravstvenom, ekonomskom, ali i ekološkom smislu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER