Beč među najboljim svjetskim destinacijama za 2023.

Jedan od brojnih razloga za posjet je i ekološki prihvatljiviji i energetski štedljiviji božićni sajam Christkindlmarkt ispred bečke Gradske vijećnice

Ugledni časopisi za putovanja „Condé Nast Traveler“ i „Travel + Leisure“ nedavno su proglasili austrijsku prijestolnicu jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija za iduću godinu. Posjetitelj(ic)e u Beču 2023. očekuje nekoliko značajnih obljetnica i bogata kulturna ponuda.

Renomirani časopis „Condé Nast Traveler“, koji je specijaliziran za putovanja i lifestyle, ubrojio je glavni grad Austrije na popis najboljih svjetskih destinacija koje bi se trebale posjetiti 2023. U časopisu se ističe da će ova europska prijestolnica, koja je poznata po izvanrednoj umjetnosti i glazbi, iduće godine obilježiti nekoliko značajnih kulturnih obljetnica. Tako će se nakon dvogodišnje pauze ponovno održati bečka sezona balova koja svoj vrhunac doseže u siječnju i veljači. U najznačajnije balove u Beču ubrajaju se poznati Bečki operni bal i Bal Bečkih filharmoničara koji će iduće godine proslaviti 65. i 80. obljetnicu postojanja.

Bečki Belvedere, koji je dom i najpoznatijem Klimtovom djelu „Poljubac”, također će obilježiti 300. rođendan velikom prigodnom izložbom o vlastitoj povijesti i utjecaju muzeja na bečku umjetnost. Izložba će biti otvorena godinu dana. Beč je jedina prijestolnica u svijetu koja je dospjela na ovaj popis. Ondje se uz austrijsku metropolu nalaze još, primjerice, novozelandski grad Auckland, kanadska pokrajina Britanska Kolumbija i Egipat.

I ugledni američki časopis za putovanja „Travel + Leisure“ uvrstio je Beč na svoj popis 50 najboljih svjetskih odredišta za 2023. U obrazloženju časopisa naglašava se bogata kulturna ponuda i ponuda novih hotela i restorana. Posjetitelje u Beču iduće godine očekuju i brojna zanimljiva događanja koje priprema Bečka turistička zajednica povodom 150 godina od održavanja Svjetske izložbe u Beču. Fokus će biti na povijesti grada i na tome kako je ova velika izložba iz 1873. oblikovala njegovu sadašnjicu. Poseban digitalni vodič upućivat će posjetitelje na muzeje s prigodnim programom, arhitektonske građevine koje potječu iz doba održavanja izložbe te kavane, restorane i hotele koji su otvoreni prije 150 godina, a do danas su vrlo popularni.

© WienTourismus / Christian Stemper

Više hotelskih soba i kreveta nego u predpandemijskoj 2019.

Prema najnovijim podacima Turističke zajednice grada Beča, austrijska metropola raspolaže s gotovo 400 hotela te oko 37.000 soba i 71.000 kreveta. Time je broj hotelskih soba veći za oko 2500 u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu, a kreveta je 3000 više. U narednim godinama teži se postizanju još veće kvalitete hotelskog smještaja, iako se već sada oko 60 % bečkih hotelskih kapaciteta svrstava u više kategorije.

Direktor Turističke zajednice grada Beča Norbert Kettner istaknuo je da uvrštavanjem na popis najpopularnijih turističkih odredišta Beč ima odlične izglede da nastavi ovogodišnji uspjeh i u idućoj godini. Od početka godine do listopada glavni grad Austrije ostvario je više od deset milijuna noćenja, dok je samo u listopadu 2022. ostvareno 1,3 milijuna noćenja. Nakon dvije izazovne godine bečki turizam ponovno dokazuje da je jedna od najvažnijih grana gospodarstva, zaključuje direktor bečke turističke zajednice.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zbog ovog ćete se izvrsnog projekta stalno vraćati u Supetar

Prva faza projekta rekonstrukcije bivšeg rasadnika Hrvatskih šuma u predjelu Trolokve u Supetru na otoku Braču bliži se kraju. Poučna staza koja će ovdje nastati na najljepši će način prezentirati tradiciju otočnog života i važnost očuvanja prirode.

Novi alat za pomoć vlasnicima hotela i restorana u povećanju ekološke učinkovitosti

Kružna gospodarska politika EU vrlo je važna za sektor putovanja, osobito s obzirom na porast potrošačke potražnje za održivim putovanjima. Istraživanje EU ukazuje na to kako više od jedne trećine putnika žele koristiti  tzv. ekološki prihvatljivi turizam i što je najvažnije – za ovo su iskustvo spremni platiti do 40 posto više.

Bečki hoteli kao alternativa za rad od kuće

Iako su hoteli u Beču s ciljem zaustavljanja širenja zaraze koronavirusom zatvorili svoja vrata za turiste, ondje i dalje smije odsjesti ključno osoblje, osobe na službenom putu i oni kojima je potreban hitan smještaj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER