Prvog dana prosinca počinje dvodnevni stručni seminar „Hrvatsko povrće“

„Hrvatsko povrće“ - seminar za razvoj hrvatskog povrćarstva

6. stručni seminar za proizvođače povrća „Hrvatsko povrće“ održat će se 1. i 2. prosinca 2022. u hotelu Terme Sveti Martin u Sv. Martinu na Muri

Seminar „Hrvatsko povrće“ tradicionalno okuplja najbolje od hrvatske povrćarske proizvodnje, a ove godine naglasak stavlja na inovacije, izazove i perspektive hrvatskog povrćarstva u razdoblju od 2023.-2027. godine, kao i klimatske promjene, iskustva u proizvodnji povrća, zaštitu povrća te sve značajniju ekološku proizvodnju povrća.

Prvenstveno je namijenjen vrijednim, ali nerijetko nedovoljno priznatim proizvođačima povrća, koji svojim cjelogodišnjim trudom i napornim radom proizvode i donose domaće i kvalitetno povrće na obiteljske stolove i jelovnike svih potrošača. Na seminaru sudjeluju stručnjaci i govornici iz svih relevantnih institucija iz sektora povrćarstva te ukazuju na globalne trendove i prenose najnovija saznanja i aktualne informacije o proizvodnji povrća. Također, seminar proizvođačima povrća omogućuje povezivanje i udruživanje te stvaranje novih kontakata i poslovne suradnje.

Seminar uz potporu Ministarstva poljoprivrede organiziraju Gospodarski list i Zajednica udruga hrvatskih povrćara, dok su suorganizatori Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska poljoprivredna komora i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.

Sudjelovanje na seminaru možete prijaviti do 25. studenog 2022., a cjelokupan program dostupan je putem sljedeće poveznice.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Svetom Martinu na Muri održan 6. seminar „Hrvatsko povrće“

Zajednica udruga hrvatskih povrćara i Gospodarski list, u suorganizaciji s brojnim relevantnim institucijama u hrvatskoj poljoprivredi i sektoru povrćarstva, 1. i 2. prosinca 2022. godine u Svetom Martinu na Muri organizirali su jedini stručni skup koji okuplja hrvatske povrćare.

Udruge upozoravaju: Smanjuje se ekološka proizvodnja voća, povrća i meda!

Usprkos povećanju broja hektara u ekološkoj proizvodnji Hrvatska bilježi pad proizvodnje ekoloških proizvoda u glavnim namirnicama kao što su povrće, voće, med i proizvodi stočarstva. Pokazuju to statistike prikazane u radnoj verziji Nacionalnog akcijskog plana razvoja ekološke poljoprivrede 2023.-2030. predstavljenog na sastanku Savjeta za ekološku proizvodnju Ministarstva poljoprivrede.

100 % ZAGORSKO desetu godinu zaredom na riječkom Korzu

„100 % ZAGORSKO“ je manifestacija prodajno-izložbenog karaktera na kojoj će se ovog petka i subote na riječkom Korzu izložiti poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER