Knin dobio prvu od pet predviđenih javnih slavina s besplatnom pitkom vodom

{ZAJEDNO} za zelene ideje: „Knine, evo ti špine“

U parku kod Trga Oluje postavljena je prva od pet javnih slavina koje će Knin dobiti u sklopu projekta „Knine, evo ti špine“.

U sklopu projekta „Knine, evo ti špine“ u Kninu će se postaviti ukupno pet javnih slavina s besplatnom pitkom vodom. Najtopliji grad u Dalmaciji, svojim će građankama i građanima ponuditi besplatnu pitku vodu i osvježenje u vrućim ljetnim mjesecima, uz istovremeno sprječavanje nepotrebnog gomilanja plastičnih boca i jednokratne ambalaže.

 

Projekt Ekološke udruge „Krka“ Knin pod nazivom „Knine, evo ti špine“ jedan je od 17 projekata odabranih na dm-ovom natječaju „{ZAJEDNO} za zelene ideje“, na koji su se do 8. svibnja ove godine mogli prijaviti projekti koji doprinose održivosti, s naglaskom na zaštitu okoliša i očuvanje prirode. Na dm-ov natječaj pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji, a među odabranim projektima koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću, ali i svojim doprinosom zaštiti okoliša i prirode, je i ovaj hvalevrijedan kninski projekt.

U parku kod Trga Oluje puštena je u rad prva od pet javnih slavina koje će u Kninu biti postavljene u sklopu ovog projekta. „Špine“ će se postaviti i u krugu OŠ Domovinske zahvalnosti i OŠ dr. Franje Tuđmana, zatim ispred Srednje škole Lovre Montija i Srednje strukovne škole kralja Zvonimira i kod sportsko-rekreativne zone Marunuša.

Realizaciju projekta podržao je dm te ga je odlučio financirati s 85.000 kuna, a svakako treba istaknuti kako će Grad Knin nakon završetka projekta preuzeti plaćanje troškova potrošene vode.

Primarni ciljevi projekta su smanjenje proizvodnje te značajno smanjenje upotrebe, prikupljanja, deponiranja, transportiranja i oporabe plastične ambalaže, kao i onečišćenja okoliša plastičnim otpadom. Istodobno, svim građanima i građankama Knina omogućit će se temeljno ljudsko pravo – pravo na besplatnu pitku vodu.

„Projekt „Knine, evo ti špine“ istaknuo se među svim prijavljenima inovativnim pristupom smanjenju onečišćenja okoliša. Ovaj projekt svim građanima Knina omogućuje da budu dio borbe protiv nepotrebnog gomilanja plastike, a to zajedništvo je ono što mi u dm-u ističemo kao najvažniji dio stvaranja održivije budućnosti za sve nas. Vjerujemo da će ovaj projekt, uz podršku Grada Knina i svih njegovih građanki i građana, dati dugoročan doprinos zaštiti okoliša te smo ponosni što dm ima priliku biti njegovim dijelom.“ - izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

{ZAJEDNO} za zelene ideje: „Knine, evo ti špine“!

Projektom „Knine, evo ti špine“ u Kninu će se postaviti pet javnih slavina s besplatnom pitkom vodom. Najtopliji grad u Dalmaciji, svojim će građankama i građanima ponuditi besplatnu pitku vodu i osvježenje u vrućim ljetnim mjesecima, uz istovremeno sprječavanje nepotrebnog gomilanja plastičnih boca i jednokratne ambalaže.

Prijavite eko projekte na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje

Svoje zelene ideje do 8. svibnja mogu prijaviti nevladine udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne samouprave, neprofitne pravne osobe i hrvatski proizvođači. Odabranim projektima dm će pružiti podršku u ukupnoj vrijednosti od najmanje 500.000 kuna.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER